Παγώνη κατά Γκάγκα για το έγγραφο των χειρουργείων


Η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε ενοχλημένη αναφορικά με έγγραφο της Μίνας Γκάγκα και αφορα τον περιορισμό των χειρουργείων εξαιτίας του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία από κορωνοϊό.

Η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ έστρεψε τα βέλη της κατά της Μίνας Γκαγκα, καθώς η δεύτερη απέστειλε εσωτερικό έγγραφο πως τους διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών ζητώντας τους να μειώσουν τα τακτικά χειρουργεία.

Η κ. Παγώνη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα χειρουργεία δεν πρέπει να πάνε πίσω. Δεν πρέπει να υπάρχει μείωση των χειρουργείων ως 80% και εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια ως νοσοκομειακοί ιατροί να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι που περιμένουν. Κάποιοι μπορεί να έχουν χρήματα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι που δεν έχουν, τι θα κάνουν;».

«Αυτό το χαρτί (σ.σ. το έγγραφο Γκάγκα) δεν έπρεπε να βγει καθόλου από την στιγμή που είχε γίνει η συνεννόηση των γιατρών και των υπουργών» κατέληξε.

Τόνισε πως από την στιγμή που το νοσοκομείο γίνεται αποδέκτης ενός τέτοιου εγγράφου σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται επιλογή ασθενών από τους ιατρούς.



Πηγή