Ποιες τροφές «μπλοκάρουν» την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού


Υπάρχουν τροφές που «μπλοκάρουν» την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με μελέτες, τα ωμέγα-3 λιπαρά συμβάλλουν στη μακροζωία και μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας και κατάθλιψης.

Μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ωστόσο, μπορεί να μειώσει και τον ρυθμό ανάπτυξης και εξάπλωσης των καρκινικών όγκων του μαστού, ενώ παράλληλα παρατείνει την επιβίωση από τη νόσο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Από τα επιστημονικά πειράματα προέκυψε πως η πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών αποτρέπει την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του μαστού, εμποδίζοντας έτσι την αύξηση του μεγέθους του καρκινικού όγκου, «μπλοκάροντας» τις μεταστάσεις σε άλλους ιστούς και αυξάνοντας το προσδόκιμο επιβίωσης.

Η δράση των ωμέγα-3 λιπαρών στην αναχαίτιση του καρκίνου οφείλεται πιθανότατα στην ιδιότητά τους να εξουδετερώνουν τις φλεγμονές, οι οποίες είναι γνωστό πως διευκολύνουν τις μεταστάσεις.

Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά είναι οι εξής:

  • Tα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγκα και το σκουμπρί
  • To κραμβέλαιο
  • O λιναρόσπορος
  • To λινέλαιο
  • To άγριο ρύζι
  • Η σόγια
  • Τα καρύδια



Πηγή