Προσβάλλετε τις γυναίκες και την Ήπειρο κα Μητροκώστα

Ίσως το πιο προκλητικό που συμβαίνει αυτή την ώρα στην Περιφέρεια Ηπείρου και δη στην Περιφερειακή Αρχή, δεν είναι ούτε η αλαζονεία του Οδυσσέα Πότση, που η καρέκλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο του έχει γίνει “δεύτερο πετσί” και αρνείται να την παραδώσει παρότι βλέπει πως δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην (όποια) εύρυθμη λειτουργία και συγχρόνως αναστάτωση στη κοινωνία, ούτε το αδιέξοδο του Αλέκου Καχριμάνη που εκτός του πολιτικού κόστους που φοβάται να πάρει διαγράφοντας τον Πότση, οι κακές γλώσσες ήδη δίνουν και παίρνουν πως ο τέως Αντ/χης τον “κρατά σε πολλά” και δεν θα παραδώσει “τα όπλα” αμαχητί..

Υπάρχουν όμως και θλιβερότερα που λαμβάνουν χώρα σε αυτή τη ντροπιαστική για την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες συγκυρία.

Ένα από αυτά ακούει στο όνομα Παναγιώτα (Γιούλα) Μητροκώστα. Μια κυρία που από Διοικητικός υπάλληλος σε κλινικές του ΠΓΝΙ, αφού επί σειρά ετών πέρασε από πολλά πόστα και υποψηφιότητες, βρέθηκε προσφάτως Αντιπεριφερειάρχης με θέματα που άπτονται της συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης!!!

Αυτός ο τίτλος πέραν του ότι ακούγεται ως ανέκδοτο διότι απορίας άξιον είναι με ποια προσόντα, ποιες γνώσεις και εξειδικεύσεις θα τον εξυπηρετούσε η κυρία αυτή (αν ποτέ παρίστατο ανάγκη), φανερώνει και το φτωχό και υποβαθμισμένο επίπεδο που έχει περιέλθει η πολιτική ζωή στην Ήπειρο.

Βέβαια η εν λόγω τοποθέτησή της τότε από τον Καχριμάνη πέρασε ασχολίαστη, διότι πλείστες φορές είναι τόσο ποταπά τα πεπραγμένα του Περιφερειάρχη που δεν είναι καν άξια λόγου. Άλλωστε τα νέα καθήκοντα της Γ.Μητροκώστα όσον αφορά τα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, άρχιζαν και τελείωναν στις φωτογραφήσεις και τα events, διότι και τι άλλο να κάνει η γυναίκα σε ένα πόστο χωρίς αντικείμενο αλλά και χωρίς γνώση.

Όμως η Αντιπεριφερειάρχης κατέχει και άλλη μία “θέση”, αυτή της Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου.

Με αυτή της την ιδιότητα η αλήθεια είναι ότι για να δηλώσει επιτέλους την παρουσία της και την χρησιμότητά της δε θα χρειαζόταν ιδιαίτερες περγαμηνές. Ούτε πτυχία, ούτε εξειδικεύσεις, ούτε μεταπτυχιακά, ούτε βαρύγδουπους τίτλους που υποθέτουμε πως δεν έχει.

Το ότι είναι ΓΥΝΑΙΚΑ και έτυχε να κατέχει έστω τύποις τον τίτλο της Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας, της αρκούσε ώστε να υψώσει ανάστημα κάτω από τη “μπότα” του Περιφερειάρχη, για το γεγονός που κλυδωνίζει τόσο την πόλη των Ιωαννίνων όσο και την Ήπειρο, αυτό της καταγγελίας για σεξουαλική παρενόχληση στο πρόσωπο του Οδ.Πότση.

Αντ’αυτού, η κυρία αυτή τόσα 24ωρα μετά συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος μη τιμώντας ούτε τον τίτλο της στην Επιτροπή Ισότητας ούτε το γυναικείο φύλο της.

Ουδείς θα επιθυμούσε εννοείται να καταδικαστεί ένα πρόσωπο προτού αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Ουδείς όμως θα φανταζόταν μια γυναίκα που φέρει αυτόν τον τίτλο να μην απαιτεί την απομάκρυνση από το Περιφερειακό Συμβούλιο ενός ατόμου το οποίο καταγγέλθηκε από μια κοπελίτσα 23 ετών! και αφού απέφυγε την αυτόφωρη διαδικασία, ακόμα και σήμερα, δεν έχει την ευθιξία να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα και να αντικρούσει έστω τα καταγγελλόμενα.

Μάλιστα η Αντ/χης Μητροκώστα, δεν δίστασε να παραβρεθεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος αντικαθιστώντας τακτικό μέλος που απουσίαζε και παρότι προκλήθηκε ένταση με αφορμή το θέμα Πότση που επισκιάζει πλέον συνολικά τη λειτουργία της Περιφέρειας, προτίμησε να συνεχίσει την …αφωνία της, γεγονός που όσο και να γνωρίζουμε τον θεσμικό ξεπεσμό στον τόπο μας, πραγματικά δύσκολα μπορεί να το συλλάβει ο νους του νοήμονα πολίτη.

Φυσικά δεν είναι μόνο η Παναγιώτα (Γιούλα) Μητροκώστα που προσβάλλει με τη στάση της τόσο τον θεσμό όσο και το σύνολο των Ηπειρωτισσών. Eίναι πολλές και …δεν είναι σκόρπιες, ανήκουν ή ευελπιστούν να εισέλθουν στην παράταξη Καχριμάνη. Δεν θα τις “αδικήσουμε” και θα τους κάνουμε εκτενές αφιέρωμα τις επόμενες μέρες. Για την ώρα όμως…..

Ας θυμηθεί τις συνεντεύξεις που έδινε (φωτογραφιζόμενη βεβαίως βεβαίως) η Γ.Μητροκώστα, με θέμα τη βία κατά των γυναικών αλλά και τις προσπάθειες αποδόμησής τους ή ας θυμηθεί τις επισκέψεις της στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων.

Τι θα λέγατε κα Μητροκώστα αν σε κάποια συνέντευξή σας από αυτές που κόπτεστε για τη βία κατά των γυναικών, αντικρίζατε απέναντι σας αυτή την 23χρονη κοπελίτσα; Αυτό το παιδί επί της ουσίας!!!

Καλοί οι τίτλοι κα Μητροκώστα, καλές οι φωτογραφίσεις και τα χαμόγελα, καλές οι “καρεκλίτσες” αλλά θέλουν και τα ανάλογα αναστήματα. Κι εσείς αποδεικνύετε πως δεν τα διαθέτετε, “ορκισμένη” όντας στις διαταγές του “μεγάλου αφεντικού”.

Αν αυτή σας η εικόνα σας ικανοποιεί είναι θέμα …ιδιοσυγκρασίας σας.

Την Ήπειρο όμως όχι μόνο δεν την ικανοποιείτε αλλά την προσβάλλετε! Την Ήπειρο που σας τίμησε πολλάκις και σας εξασφάλισε θέσεις, αξιώματα και απολαβές, στη πλειονότητα χωρίς αντίκρυσμα.

Δεν θα εκπλαγούμε αν συντονιστείτε στο άμεσο μέλλον και στην παραφιλολογία που καλλιεργείται από το περιβάλλον Καχριμάνη, από τον καταγγελθέντα αλλά και από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, σε μια προσπάθεια ανήθικη να σπιλώσουν ένα παιδί 23 ετών!!! με διάφορα ανυπόστατα ψέματα μόνο και μόνο για να σώσουν τη “γούνα” τους.

Εμείς αναμένουμε τις επόμενες εμφανίσεις σας σε διάφορες εκδηλώσεις (με παρουσία φωτογράφων φυσικά) κα Μητροκώστα, να μας μιλήσετε για τη βία, για τα δικαιώματα των γυναικών, για το metoo.

Σας περιμένουμε να σας “θαυμάσουμε” την ώρα που θα υπερασπίζεστε τις γυναίκες ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου!

Ανυπομονούμε να σας δούμε “χέρι-χέρι” , δηλαδή συνυποψήφια με τον κ.Πότση στον προεκλογικό σας αγώνα και από κάτω να σας παρακολουθούν οι γυναίκες που τους δηλώνατε στο Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων :”δεν είστε μόνες”, “μη φοβάστε”….”μιλήστε”……………………..