Πρόταση μομφής: Η σφοδρή σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα και η πορεία προς τις κάλπες


Μέσα σε κλίμα πόλωσης που προδιαγράφει την πορεία προς τις διπλές, όπως όλα δείχνουν, κάλπες της άνοιξης, η πλειοψηφία της Βουλής απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Στην ονομαστική ψηφοφορία οι 156 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση, ενώ οι 143 βουλευτές της αντιπολίτευσης την υπερψήφισαν. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης. Στο προεδρείο της Βουλής έφθασαν 40 επιστολικές ψήφοι από βουλευτές όλων των κομμάτων, οι οποίες προσμετρήθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η σύγκρουση των δύο μονομάχων Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με τον πρωθυπουργό να περνάει στην αντεπίθεση μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας μια εφ’ όλης της ύλης σύγκριση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε κλείνοντας την τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη εκτιμώντας πως οι πολίτες θα συγκρίνουν και θα κρίνουν πως η σημερινή κυβέρνηση -εν αντιθέσει με τον ερασιτεχνισμό εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ- βγαίνει μπροστά και αντιμετωπίζει κρίσεις.



cnn.gr