Πρώτη δική για το ελληνικό #metoo: Τετ α τετ με τον φερόμενο ως βιαστή της


Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονου σήμερα προπονητή ιστιοπλοΐας για τη σεξουαλικη κακοποίηση ανήλικης αθλήτριας του, η πρώτη ουσιαστικά υπόθεση του MeToo, η οποία έφτασε και στο δικαστήριο

Πιασμένη χέρι – χέρι με την οικογένειά της η 22χρονη σήμερα αθλήτρια ιστιοπλοΐας έφτασε στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας, όπου ξεκίνησε πριν από λίγο η δίκη του 39χρονου σήμερα προπονητή τον οποίο κατηγορεί για βιασμούς της πριν από 11 χρόνια.

Όταν αυτή δηλαδή ήταν 11 ετών και εκείνος 28, με τη σεξουαλική παρενόχληση να έχει ξεκινήσει από τα 9 της, όπως λέει. Οι κατηγορίες για τις οποίες δικάζεται είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανήλικου και κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια.

Είναι η πρώτη υπόθεση του λεγόμενου MeToo και του πλήθους των υποθέσεων που άνοιξαν μετα την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για αντίστοιχη δική της υπόθεσης, που έχει όμως παραγραφεί.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται και η κ. Μπεκατώρου καθώς θα καταθέσει ως μάρτυρας. Ενώ παρών είναι και ο κατηγορούμενος προπονητής ο οποίος μεταφέρθηκε από τις φυλακές της Τρίπολης. Ο 39χρονος είναι κρατούμενος εδώ και περίπου έναν χρόνο μετά την απολογία του στον ανακριτή. Έχει ομολογήσει ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την αθλήτριά του, αλλά λέει πως ήταν εις γνώση των γονιών της (ήταν και φίλος του πατέρα της) και ότι θα την παντρευόταν.

Πρώτη δική για το ελληνικό #metoo: Τετ α τετ με τον φερόμενο ως βιαστή της | 1123

Για χρόνια η κοπέλα δεν είχε μιλήσει σε κανέναν και μόνο στα 14 της χρόνια, αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς της. Τότε αποφάσισαν για λόγους κοινωνικού στιγματισμού να μην κινηθούν δικαστικά, κάτι για το οποίο, όπως είπαν, βρήκαν τη δύναμη να κάνουν, μετά την καταγγελία της κ. Μπεκατώρου.

Στο βούλευμα και την εισαγγελική γνώμη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια, ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της.

Ρεπορτάζ: Φάνης Καραμπατσάκης



Πηγή