Στο «κόκκινο» η αγωνία των Ελλήνων για το «κύμα των αρνητών»


Το 66% των Ελλήνων πολιτών ζητεί επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες

«Κόκκινο» χτυπά η αγωνία των Ελλήνων πολιτών για την πορεία της πανδημίας, εν μέσω αλλεπάλληλων αρνητικών ρεκόρ κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων.

Τη στιγμή που η χώρα μάχεται με το «κύμα των αρνητών», οι ειδικοί χτυπούν «καμπανάκι» για 30 κρίσιμες ημέρες ενόψει και των γιορτών, με την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως το καθολικό lockdown είναι εκτός ατζέντας και πως η λήψη οποιονδήποτε περαιτέρω μέτρων θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ενδεικτικά της έντονης ανησυχίας των Ελλήνων είναι τα αποτελέσματα της χθεσινής δημοσκόπησης Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, τα οποία καταδεικνύουν ότι το 66% ζητεί επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε επαγγέλματα, που αφορούν συχνή επαφή με πολύ κόσμο, με μόλις το 20% να εναντιώνεται σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ταυτόχρονα, το 56% που ζητεί την επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων στους ανεμβολίαστους, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 30%.

Την ίδια ώρα, το 38% των νέων εμβολιασθέντων δήλωσε ότι πείστηκε από τους επιστήμονες /ιατρούς, το 24% πως έκανε το εμβόλιο λόγω φόβου, το 19% λόγω της ανησυχίας για την υγεία της οικογένειας, το 6% λόγω της υποχρεωτικότητας στον χώρο εργασίας του και ένα ακόμη 6% με το «βλέμμα» στα περιοριστικά μέτρα.

Ως προς τους ανεμβολίαστους, το 48% δήλωσε πως «δεν θα κάνει με τίποτα το εμβόλιο», το 25% ζήτησε περισσότερη ενημέρωση και σχεδόν το 3% είπε ότι θα εμβολιαστεί, εάν του το προτείνει ΜΜΕ ή κάποιος από το στενό περιβάλλον του, που εμπιστεύεται.



Πηγή