Στ. Πέτσας σε Δήμους και Περιφέρειες για επιδείνωση καιρού: Ενεργείστε άμεσα


Η επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών

Επιστολή προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έντονης χιονόπτωσης, ενόψει του νέου κύματος που «έρχεται» το Σαββατοκύριακο, έστειλε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος παράλληλα άφησε αιχμές για όσα έγιναν με την κακοκαιρία αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να θέσουν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για όσα έγιναν μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας Ελπίδα, λέγοντας: «Οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν στη διαχείριση της πρωτοφανούς κακοκαιρίας «Ελπίδα», είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν. Προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντονισμένη αντιμετώπιση, με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, παρακαλείσθε να διασφαλισθεί ιδίως:

– Η επιτάχυνση του αποχιονισμού σε όλους τους Δήμους που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

– Ο άμεσος καθαρισμός των φρεατίων καθώς και η απομάκρυνση κλαδιών και πεσμένων δέντρων για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργήσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας».



Πηγή