Συνάντηση Φραγκογιάννη – Τσαβούσογλου μετά τις συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας


Με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη συναντήθηκε την Τετάρτη (22/3) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο πλαίσιο των συνομιλιών στην Άγκυρα για την βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημερώθηκε από τον υφυπουργό της Τουρκίας, Πρέσβυ Μπουράκ Ακσαμπάρ που συμμετείχε στη συνάντηση, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών.

Νωρίτερα, οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, και της Τουρκίας, Πρέσβυς Μπουράκ Ακσαμπάρ, είχαν συνάντηση στην Άγκυρα για τον 4o γύρο συζητήσεων επί του Κοινού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις 25 θεματικές της Θετικής Ατζέντας, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών υποθέσεων, των ΤΠΕ, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος. Σημειώθηκε ότι πολλά θέματα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος σε αρκετά άλλα.

Η συνάντηση έθεσε, επίσης, το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου.

Δεδομένης της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτή τη δυναμική και διαρκή διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας.cnn.gr