Συναντήσεις με τους Δημάρχους των δυο μεγαλύτερων Δήμων του Ν.Ιωαννίνων είχε η Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ.

Ιωάννινα

Με αφορμή τα μεγάλα και έκτακτα προβλήματα  που καλούνται να αντιμετωπίσουν, κτηνοτρόφοι, καλλιεργητές και αμπελουργοί κυρίως στον Δήμο Ζίτσας, μέλη της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη με τους Δημάρχους Δ.Παπαγεωργίου Δ.Ιωαννιτών και  Μ.Πλίακο Δήμαρχο Δ.Ζίτσας.

Στην συνάντηση με των Δήμαρχο Ιωαννιτών συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε κτηνοτρόφους και καλλιεργητές που προκάλεσε η παρατεταμένη κακοκαιρία καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος της ολοκληρωτικής καταστροφής. 

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Δ.Παπαγεωργίου  ενημερώθηκε αναλυτικά από τα μέλη της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ, Ρ.Δεληκούρα, Ε.Τζίμα, Ι.Νάστο και τον υπεύθυνο αγροτικού της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ κ. Α.Κασσή για τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα ο ΕΛΓΑ και που λόγω  αδράνειας  των υπηρεσιών του τους οδηγεί σε περαιτέρω καταστροφή αφού οι  υπηρεσίες για την επιτόπια αξιολόγηση  καθυστερεί και η  παραγωγή  σαπίζει στα χωράφια.

Παράλληλα, ο κ. Άρης Κασσής ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ότι η μη άμεση συνεργασία Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και  ΕΛΓΑ και η μη  άμεση αξιολόγηση των καταστροφών, δημιουργεί  δυσβάσταχτο οικονομικό πρόβλημα αφού αργούν πολύ οι αποζημιώσεις. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών δεσμεύτηκε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο καθώς και να θέσει τα ζητήματα στα αρμόδια Υπουργεία στις κατ’ ιδίαν  συναντήσεις που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μ.Πλίακος,  ενημερώθηκε και αυτός από τα μέλη της Νομαρχιακής Κ.Λεοντίου, Ν.Καλτσούνη καθώς και τον υπεύθυνο αγροτικού τομέα Α.Κασσή, ενημερώνοντας παράλληλα με τη σειρά του τα μέλη της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ότι από τη δική του πλευρά  ο Δήμος Ζίτσας έχει αποστείλει άμεσα όλα εκείνα τα έγγραφα στα αρμόδια Υπουργεία και τους φορείς και αναμένει τις δικές τους πλέον άμεσες πρωτοβουλίες .

Ο κος Α.Κασσής και τα μέλη της Ν.Ε έκαναν γνωστό  και στους δυο Δημάρχους πως εκτός από το ειδικό ταμείο στον ΕΛΓΑ είναι  απαίτηση  η περιοχή των Ιωαννίνων να ενταχθεί σε ειδικό καθεστώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών όλο τον χρόνο και ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ, για έγκαιρους επιτόπιους ελέγχους με  άμεσες οικονομικές στηρίξεις και αποζημιώσεις.

Τα μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν.Ιωαννίνων καθώς και οι Δήμαρχοι που επισκέφθηκαν συμφώνησαν ότι οι συναντήσεις τους θα πρέπει να είναι πιο πυκνές και ότι θα πρέπει  υπάρξει  πιο άμεση συνεργασία για να αντιμετωπίζονται από κοινού προβλήματα που δημιουργούνται στους ανθρώπους της παραγωγής.