Συνεργασία Ελλάδας-Σλοβακίας για θέματα ένταξης των Ρομά

Στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας μετέβη αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Σταμάτη, κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης της χώρας στο πλαίσιο διακρατικής συνεργασίας με την αρμόδια Υπηρεσία της Δημοκρατίας της Σλοβακίας για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Η επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Ιουλίου 2022, με στόχο την ανταλλαγή πρακτικών στα θέματα κοινωνικής ένταξης των Ρομά, υπό το πρίσμα των νέων εθνικών στρατηγικών των δύο χωρών ως το 2030 για την ισότητα, ένταξη και ενεργό συμμετοχή των Ρομά στην κοινότητα. Είχε προηγηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας της Σλοβακίας, υπό την πρέσβυ της Σλοβακίας στην Αθήνα, στις 13 και 14 Απριλίου 2022.

Την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν οι κ.κ. J. Hero – Πληρεξούσιος της Σλοβακικής Κυβέρνησης για τις Κοινότητες των Ρομά και M. Chomanič – Διευθυντής του Τμήματος Ανάλυσης και Εννοιών, ενώ η συνάντηση τελέσθηκε με την υποστήριξη του Εξοχότατου Πρέσβυ της Ελλάδας στη Σλοβακία κ. Γεώργιου Δημητριάδη.

Πηγή