ΣΥΡΙΖΑ: Επίκληση στην ανθρωπιά, έτοιμοι για ένα δυνατό ντεμαράζ


Στο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζουν πως το ναυάγιο της Πύλου ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο να υπενθυμίσει πως το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ευκολίες, κραυγές και δημαγωγία, αλλά με ανθρωπιά και πως δεν υπάρχουν απλές λύσεις για ένα από τα πιο σύνθετα διεθνή ζητήματα.

Την ίδια ώρα, σημειώνουν με νόημα πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι νούμερα στις στατιστικές, αλλά άνθρωποι που χρήζουν σεβασμού από όλους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη: «Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο για να μην ζήσουμε άλλη τέτοια τραγωδία».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα, στο χώρο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο.

Στη συνέχεια, θα ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές για την πορεία της επιχείρησης διάσωσης.

Όσον αφορά μια πιθανή αναβολή της τηλεμαχίας που ήταν προγραμματισμένη για απόψε, στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν την άποψη πως όσο εγγύτερα γίνει στις εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματά της για τους ίδιους​.

Από εκεί και πέρα, στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η Θράκη αποτέλεσε άλλη μια αποτυχία της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ ύστερα κι από την αποκάλυψη των δεσμών υποψήφιου βουλευτή της με το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, αλλά και της δήλωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου πως στην Πειραιώς δεν θα ασχολούνταν με το θέμα αν είχαν βγει πρώτοι στη Ροδόπη.

Την ίδια ώρα, τους γεμίζει με αισιοδοξία ότι στις πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά τους εμφανίζονται σταθεροποιημένα- «αποφύγαμε την αποσυσπείρωση», λένε χαρακτηριστικά-, τα οποία θεωρούν, μάλιστα, έτοιμα προς εκτίναξη σαν το ελατήριο.

Κι αυτό σε αντίθεση με τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ που εμφανίζουν μια κάποια κάμψη.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για ένα δυνατό ντεμαράζ τις τελευταίες ημέρες, σε επιθετικούς τόνους και δίχως να αφήνουν τίποτα από την επικαιρότητα να πέσει κάτω.

Εθνικές Εκλογές 2023



cnn.gr