Τι ζητούν οι αρτοποιοί για το ψωμί στο «καλάθι του νοικοκυριού»


Το «καλάθι του νοικοκυριού» βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης που είχε η Διοικητική Επιτροπής της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «ο υπουργός έλαβε σοβαρά υπόψιν την ένσταση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στο να μην μπει το ψωμί στο «καλάθι του νοικοκυριού» και αυτό διότι το ψωμί, στην κουλτούρα του Έλληνα καταναλωτή είναι συνυφασμένο με τον φούρνο της γειτονιάς».

Όπως εξηγεί στο CNN Greece, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Έλσα Κουκουμέρια, το αίτημα των αρτοποιών είναι πως πρέπει να διευκρινίζεται ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι το ψωμί που πωλείται στο σούπερ μάρκετ είναι κατεψυγμένο και όχι φρέσκο. Έτσι, όπως αντίστοιχα και σε άλλα προϊόντα τα οποία αγοράζονται από εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων και περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού, π.χ λαχανικά και κρέας (χοιρινό και κοτόπουλο) υπάρχει η σχετική διευκρίνιση στις κατηγορίες που έχουν οριστεί, ότι αφορούν κατεψυγμένα λαχανικά και συσκευασμένο κρέας αντίστοιχα, θα πρέπει να υπάρχει και στο «ψωμί φρατζόλα» η ένδειξη του «κατεψυγμένου».





Source link