Τουρισμός: Οι πρώτες αφίξεις σε Κρήτη και Ζάκυνθο – Η καμπάνια του ΕΟΤ (vids)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, ενώ στην Κρήτη κατέφτασαν νωρίτερα οι πρώτοι επισκέπτες.

Πτήση τσάρτερ προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» που προερχόταν από το Αννόβερο με 183 επιβάτες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα αναμένονται 14 πτήσεις, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο τετραήμερο στο νησί θα έχουν φτάσει οι πρώτοι 10.000 επισκέπτες από χώρες όπως η Γερμανία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ελβετία, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, μέχρι αυτή την ώρα έχει ανοίξει ένα ποσοστό 10-15% των ξενοδοχείων του Ηρακλείου, ενώ στο Λασίθι σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μανώλη Βαρκαράκη μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να έχουν ανοίξει τις πύλες τους όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Χθες η Ζάκυνθος υποδέχτηκε μία πτήση από τη Ζυρίχη. Η πτήση της εταιρείας «Endelweiss» με 27 επιβάτες έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ζακύνθου στις 16:00.

Στο νησί αναμένεται σήμερα σημαντική αύξηση των αεροσκαφών, καθώς τέσσερις πτήσεις από την Πολωνία, μία πτήση της RYAN AIR (επίσης από την Πολωνία) και μία πτήση από το Βέλγιο με την TUI θα προσγειωθουν στο αεροδρόμιο.

Το νέο αφήγημά του για τη νέα τουριστική περίοδο παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, στην εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες στο Cape Sounio.

Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις της νέας περιόδου με ένα πρωτόγνωρο επικοινωνιακό σχέδιο, σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, παρουσιάζοντας τα 5 βίντεο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, με κεντρικό μότο , «All you want is Greece»

Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά:

Όσον αφορά στη μετακίνηση στα νησιά από σήμερα, αυτή γίνεται με την τήρηση κανόνων, με σκοπό να προφυλαχτεί η υγεία των κατοίκων τους.

Για την ακρίβεια, όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε νησιά θα πρέπει να έχουν: είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (πάροδος 14 ημερών από τη δεύτερη δόση), είτε PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών,
είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Ο έλεγχος των παραπάνω θα γίνεται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία στο 85%

Αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos», με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά. Ο υπουργός ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, προκειμένου όπως «είπε το ταξίδι τους να είναι όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές».




Πηγή