Το ήξερες πως τρόπος που χρησιμοποιείς το κινητό σου προδίδει την ηλικία σου;


Διάβασε σε ποια γενιά ανήκεις και θα μάθεις, τι κάνεις και προδίδεις την ηλικία σου…

Εν καιρώ πανδημίας ο χρόνος που περνάμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και την εμφάνιση μας έχει αυξηθεί πολύ. Παράλληλα, όλοι λίγο πολύ θέλουμε να φαινόμαστε νεότεροι.

Μπορεί να θεωρείς πως το τηλέφωνο σου προδίδει την ηλικία σου, καθώς ενδεχομένως να δείχνει τις ρυτίδες σου και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου, όμως γι’ υτό υπάρχουν και τα φίλτρα.

Μία δημοσιογράφος του «Guardian» βάλθηκε να ξεκαθαρίσει πως συμπεριφέρεται η κάθε γενιά σε σχέση με τον τρόπο που χρησιμοποιεί το κινητό της και τα social media.

Όπως επισημαίνει, αν συνεχίζεις πεισματικά να αφήνεις μηνύματα στον τηλεφωνητή σε όσους δεν σηκώνουν το τηλέφωνο, ανήκεις στη γενιά των μπούμερ, δηλαδή το παιδί της μεταπολεμικής γενιάς, που έχει γεννηθεί στο ΄50 και στο ΄60.

Αν συνηθίζεις να αφήνεις φωνητικό μήνυμα στο messenger, είσαι παιδί της χιλιετίας, ανήκεις δηλαδή στη σε όσους έχουν γεννηθεί από το 1981 μέχρι το 1996 ή στη γενιά Z, στην οποία ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1997 έως το 2012.

Βάζοντας στα μηνύματα σου σημεία στίξης (αποσιωπητικά, κόμμα, εισαγωγικά), είναι πολύ πιθανό να ανήκεις στη μέση της γενιά Χ, η οποία αφορά στους ανθρώπους που έχουν από 1965 έως το 1980.

Όσοι βρίσκονται στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, πέφτουν με τα μούτρα στα μηνύματα, όταν φλερτάρουν.

Εκείνοι που βρίσκονται στα 30, αν τους πάρεις τηλέφωνο χωρίς να τους έχεις ενημερώσει νωρίτερα, τότε είσαι αγενής.

Ωστόσο, όσοι είναι κάτω από 30, αν μιλήσουν μεταξύ τους με μήνυμα, δείχνουν βαρεμάρα…

Οι μπούμερς έχουν ένα ακόμα χαρακτηριστικό: σηκώνουν κατευθείαν το τηλέφωνο, ό,τι και αν έχει συμβεί, ακόμα και αν βρίσκονται εν μέσω ενός πολύ σοβαρού μίτινγκ.

Τώρα ξέρεις και σε ποια γενιά ανήκεις και ποια στοιχεία πρέπει να αποφεύγεις για να μη δείχνεις μεγαλύτερος…



Πηγή