Τραγωδία στη Γαύδο: Τι είπε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα της άτυχης Κορίνας


Τους ισχυρισμούς ότι η 28χρονη Κορίνα που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα στη Γαύδο παρέμεινε ζωντανή για «6 με 7 ώρες» αντέκρουσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα της.

Ο κ. Σταμάτης Μπελιβάνης που πραγματοποίησε την ιατροδικαστική εξέταση παρουσίασε νέα δεδομένα για την υπόθεση σχετικά με τον χρόνο που μπορεί να επέζησε η άτυχη φοιτήτρια μετά την πτώση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, στον γκρεμό.

Σύμφωνα με το flashnews, σε αντίθεση με τις μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η Κορίνα μπορεί να επέζησε ακόμα και 6 με 7 ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, ο ιατροδικαστής κατέστησε σαφές ότι κάτι τέτοιο είναι ανθρωπίνως αδύνατο, καθώς η 28χρονη, εκτός από ακατάσχετη αιμορραγία, είχε υποστεί και ρήξη στον έναν πνεύμονά της.

Ως εκ τούτου, αντιμετώπισε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο προσπαθούσε να καλύψει ο υγιής πνεύμονάς της.

«Είχε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μπελιβάνης.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη τις πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο του.

Ο ιατροδικαστής δεν παρέλειψε πάντως να «δικαιολογήσει» τους κατοίκους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να χάσει τη ζωή της η φοιτήτρια, σημειώνοντας ότι «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή, όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως “σημάδι ζωής” και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες».

Για την ανάσυρση το πτώματος της Κορίνας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, η οποία κράτησε ώρες και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής.

Την ίδια ώρα, τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ασαφή, καθώς αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου να ρίξει “φως” στην υπόθεση.

Γαύδο

«Μόνο εγώ φταίω» υποστηρίζει ο 40χρονος οδηγός

Από την πλευρά του, για τις εφιαλτικές στιγμές αγωνίας που έζησε μετά το τροχαίο, μίλησε στον Alpha ο 40χρονος φίλος της άτυχης Κορίνας, ο οποίος οδηγούσε το μοιραίο Ι.Χ., το χειρόφρενο του οποίου φέρεται να «λύθηκε» και να κατέληξε στον γκρεμό πολύ μακριά από τον δρόμο.«Εγώ και μόνο εγώ φταίω», υποστηρίζει ο 40χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Καθώς θυμάται το αυτοκίνητο να κατρακυλά μέσα στο γκρεμό βάθους 70 – 80 μέτρων, αναφέρθηκε και στην αδικοχαμένη φίλη του, τονίζοντας πως «ήταν ένας άγγελος», ενώ ο ίδιος τη λάτρευε αληθινά.

«Γνωριζόμασταν από το 2017, αλλά τώρα ήρθαμε πιο κοντά», αποκάλυψε.

Μετά το δυστύχημα, τα κινητά τους δεν είχαν σήμα κάτω στο γκρεμό, με αποτέλεσμα ο 40χρονος να αναγκαστεί να ανέβει στον δρόμο για να τηλεφωνήσει και να ζητήσει βοήθεια.

Κάλεσε το 166, ενώ σε 10 λεπτά έφτασε ασθενοφόρο με γιατρό, αλλά και ένας πυροσβέστης.

«Όλα αυτά στις 6 το πρωί, όμως, το ελικόπτερο έφτασε 11:00 με 12:00. Η Κορίνα είχε πεθάνει από τις 10:00 το πρωί», πρόσθεσε ο 40χρονος.

Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στην Κορίνα

Η αδικοχαμένη φοιτήτρια αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, στην οποία η μοίρα επεφύλασσε ένα τραγικό παιχνίδι, καθώς βρισκόταν στη Γαύδο για αποκατάσταση, ύστερα από άλλο τροχαίο ατύχημα που είχε, θα οδηγηθεί, αύριο Τετάρτη (14/04) στην τελευταία της κατοικία.

Η κηδεία της θα τελεστεί στον τόπο καταγωγής της, την Κέρκυρα και συγκεκριμένα από τον Ιερό Ναό Καναλίων στις 17:00 το απόγευμα.Τραγικές φιγούρες οι γονείς της, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν τον αδόκητο «χαμό» του παιδιού τους, το οποίο δεν θα ξαναδούν.



Πηγή