Φωτιά στη Βαρυμπόμπη Αττικής – Ενισχύονται οι δυνάμεις – Ενεργοποιήθηκε το 112 (vids)


Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ανατολικά, στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη, ενώ μέχρι τώρα δεν απειλεί κατοικίες.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Αυτή την ώρα επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε ο αριθμός 112 και με sms καλεί τους πολίτες σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι να κλείσουν πόρτες, καμινάδες και παράθυρα.

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος).

Σημειώνεται ότι εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, με σκοπό οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή