Φώφη Γεννηματά: Θρήνος σε όλη την Ελλάδα για τον θάνατό της – Η άνιση μάχη με τον καρκίνο


Σήμερα, Δευτέρα 25/10, στις 12:04 η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή και βύθισε στο πένθος την οικογένεια, τον πολιτικό κόσμο, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Σάββατο ξεκίνησε να φαίνεται πως το τέλος ήταν κοντά.

Την Κυριακή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έπεσε σε ηπατικό κώμα και δυστυχώς, η κατάσταση πλέον ήταν μη αναστρέψιμη. Οι 14 τελευταίες μέρες ήταν εκείνες που η Φώφη Γεννηματά έμαθε την κρισιμότητα της κατάστασης της και με δύναμη και κουράγια, πάλεψε για ακόμα μία φορά.

Δυστυχώς, ο καρκίνος είχε επιστρέψει πιο ύπουλος και πιο δυνατός από ποτέ.

Η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα τελεστεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 14:00 στη Μητρόπολη Αθηνών.

Από τις 10:00 το πρωί η σορός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και μετά την εξόδιο ακολουθία θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α Νεκροταφείο.

  • Διαβάστε ακόμα: Πέθανε η Φώφη Γεννηματά: Η συγκινητική εξομολόγησή της για τον καρκίνο το 2020 (vid)

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

  • Διαβάστε ακόμα: Φώφη Γεννηματά: Συντετριμμένος ο πρωθυπουργός από τον θάνατό της – Το μήνυμά του

Το πρώτο ανακοινωθέν του νοσοκομείου, το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, έλεγε: «Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

  • Διαβάστε ακόμα: Φώφη Γεννηματά: Η Βουλή συμμετέχει στο δημόσιο πένθος – Αναστολή των εργασιών

Στην πορεία, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την κούρσα για την εκλογή στο ΚΙΝΑΛ, λόγω της υγείας της: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη. Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες. «Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά. Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου».

  • Διαβάστε επίσης: Φώφη Γεννηματά: Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για τον θάνατό της – Επιστρέφει νωρίτερα από τη Σαουδική Αραβία

Εθνικό πένθος την Τετάρτη, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά.Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.



Πηγή