Χαλκιδική: Γέμισε αφρούς παραλία στη Σιθωνία – Πώς εξηγείται το φαινόμενο (vid)


Γέμισε αφρούς μία παραλία στη Σιθωνία στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο καταγράφηκε στην παραλία Τηγάνια.

Οι τουρίστες φωτογράφισαν τις περίεργες εικόνες για να τις μοιραστούν με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπήρξε το φαινόμενο του ευτροφισμού.

Ευτροφισμός είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η υπέρμετρη αύξηση της συγκέντρωσης θρεπτικών στοιχείων συνεπάγεται τη μείωση του διαλυμένου οξυγόνου στο νερό και κατά συνέπεια την αλλοίωση της βιοποικιλότητας σε αυτό.

Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται κατά κύριο λόγο σε λίμνες ή κλειστούς αβαθείς κόλπους και συνήθως αυτό το προκαλεί ο εμπλουτισμός των υδάτων με απορροές θρεπτικών στοιχείων.

Σε δηλώσεις του στο thessnews.gr ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος, ανέφερε πως οι αφροί έχουν εμφανιστεί σε θάλασσες τις περιοχής τις τελευταίες τρεις με τέσσερις μέρες. Και ο κ. Ζήσιος εκτιμά ότι πρόκειται για το φαινόμενο του ευτροφισμού που οφείλεται στην αύξηση του φυτοπλαγκτόν και του ζωοπλαγκτόν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και δεν είναι καθόλου επικίνδυνο για τους λουόμενους.



Πηγή