Ψήφος αποδήμων: Ρελάνς από Μαξίμου – Χωρίς περιορισμούς στο νέο νομοσχέδιο


Σημαντικές αλλαγές στον νόμο για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού προωθεί άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών, όπως είπε ο Μάκης Βορίδης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σχηματίζουν το μεταρρυθμιστικό τους έργο. Σήμερα στη Βουλή κατατίθεται νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων στην οποία η μόνη προϋπόθεση για να ψηφίσουν αποτελεί να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

«Τώρα τι έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ;» αναφέρει στο vradini.gr στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, εξηγώντας ότι τώρα θα πρέπει να εξηγήσει η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν θέλουν να ψηφίσουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

Self test υποχρεωτικά και σε εργαζομένους στο λιανεμπόριο

Την επέκταση του μέτρου του self testing και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες θα εφαρμόσου στην κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τον τρόπο που λειτούργησε το συγκεκριμένο μέτρο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Έτσι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας σκοπεύουν να εφαρμοστεί σε εργαζόμενους των  super market και του λιανεμπορίου, εξετάζοντας να υπάρχει και  σε αυτούς το στοιχείο της υποχρεωτικότητας. Μάλιστα στα θετικά που συνυπολογίζουν στο Μαξίμου είναι ότι στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την αγορά self test πήρα μέρος 70 εταιρείες έναντι 31 του πρώτου διαγωνισμού.

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυράκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρωινή σύσκεψη που είχε ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο.

Κι αυτό γιατί  εντοπίστηκαν 613 μαθητές και καθηγητές, ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικοί, (359 μαθητές και 254 καθηγητές), οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test και έτσι έμειναν σήμερα στο σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού.



Πηγή