Τα δυτικά τμήματα της χώρας κυρίως, βρέθηκαν την Παρασκευή (20/2) στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με βροχές και ισχυρές καταιγίδες όπου σημειώθηκαν και σημαντικά ύψη βροχής.
Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 20/02, κυρίως στα δυτικά τμήματα, όπου σημειώθηκαν και σημαντικά ύψη βροχής.
Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Ήπειρο, όπως αποτυπώνεται στη χρωματική κλίμακα του Χάρτη, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι και τις 18:20 ώρα Ελλάδας να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας με 78,6 mm.
Συνολικός ημερήσιος υετός από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr μέχρι και τις 18:20 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής 20/02/2026.