Αρχική Ήπειρος Ήπειρος: Τίτλοι τέλους για τον άτυχο Ιρακινό πιλότο

Ήπειρος: Τίτλοι τέλους για τον άτυχο Ιρακινό πιλότο

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ’ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του ωστόσο χάθηκε, κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα. Χειριστής του αεροσκάφους ήταν ο Αμάρ Ιμπραχίμ, εκπαιδευόμενος πιλότος από το Ιράκ. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020. Τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους εντοπίστηκαν, την Τετάρτη, από το πλήρωμα του Καναντέρ, που επιχειρούσε. Λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά χρειάστηκε το Super Puma που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να προσεγγίσει το σημείο που είχε υποδείξει το πλήρωμα του Καναντέρ και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής. Η περιοχή που εντοπίστηκε ήταν κοντά στην Κρυόβρυση, στην πίσω πλευρά του Μιτσικελίου και καλύπτονταν από χιόνι.

Το σημείο που εντοπίστηκε το αεροσκάφος βρίσκονταν σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, όπως ακριβώς είχε δοθεί το στίγμα του από την πρώτη στιγμή, από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Φαίνεται ότι ο πιλότος, λόγο της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, προσέκρουσε στο βουνό. Η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης,  στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων, όπου  δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και τους άλλους φορείς, εντόπισαν και μετέφεραν τη σορό του χειριστή, την οποία και παρέλαβε το ΕΚΑΒ. Στην επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, όλες αυτές τις ημέρες, συμμετείχαν Πυροσβέστες από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου. Πυροσβέστες των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, πυροσβέστες και αστυνομικοί με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για την  έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.  Παράλληλα είχαν κινητοποιηθεί: Ένα (1) E/Π Super Puma, ένα (1) E/Π Sikorsky (S-55), ένα (1) Α/Φ C-130 και ένα (1) Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, δυο (2) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ., ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και εθελοντές.

Typos Epeirou
Ο Τύπος Ηπείρου, ιδρύθηκε το 2016 με ένα και μοναδικό στόχο, να προσφέρει ΕΝΤΙΜΗ, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ & ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας. Με την στήριξή σας, συνεχίζει όλο και πιο δυνατός. Σας ευχαριστούμε!

Οι τάσεις τώρα