Τι ξέρει ο Γ. Καραμπίνας για τη σχέση Δωδώνης – Λιγνάδη;

Mια ανησυχητική ανάρτηση έκανε στα social media ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και παλαιό κομματικό στέλεχος Γιάννης Καραμπίνας. Συγκεκριμένα αναρτώντας την αφίσα από την παράσταση ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ που έλαβε χώρα στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης και η οποία έχει ως θέμα το πρόσωπο των ημερών σκηνοθέτη και ηθοποιό, Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρει αυτολεξεί: 

Γ.Καραμπίνας:  ΠΡΟΣΟΧΗ ……..Κάποιοι χάσανε τον ύπνο τους προς Δωδώνη μεριά !!!!

Και εύλογα τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Ποια η σχέση της Δωδώνης ή του Δήμου Δωδώνης με τον σάλο που έχει προκύψει και δικαιολογημένα με την ιστορία Λιγνάδη;Τι ακριβώς γνωρίζει ο Γιάννης Καραμπίνας και φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί ένα κομμάτι της Ηπείρου εμπλέκοντας το σε μια υπόθεση όχι απλά παρενοχλήσεων, όχι ροζ ιστοριών αλλά του τραγικού θέματος της ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ, διότι ο Δ.Λιγνάδης έχει συλληφθεί με κατηγορίες για ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ!!!

Ποιοι είναι αυτοί που γνωρίζει ο πρώην Αντ/χης Γ.Καραμπίνας ότι “έχουν χάσει τον ύπνο τους” και για ποιους λόγους;Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από πολιτικό πρόσωπο μια τόσο ελαφρά τη καρδία ανάρτηση..Το ηθικό,το πρέπον και το σύννομο σε περίπτωση που όντως έχει επίγνωση και συνείδηση ο Γ.Καραμπίνας του τι ακριβώς έγραψε, θα ήταν να είχε πάει στον Εισαγγελέα να καταθέσει ό,τι γνωρίζει.

Άραγε το έχει πράξει; ή απλώς εξ’αιτίας της θλίψης του και της απογοήτευσής του που βρίσκεται πλέον εκτός πολιτικού κάδρου στον τόπο μας αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετώντας κάποιους άλλους σκοπούς σπίλωσης και λασπολογίας έχει χάσει παντελώς το μέτρο και ανεύθυνα προβαίνει σε τέτοιες σκοτεινές κι επικίνδυνες αιχμές με φόντο επαναλαμβάνουμε την ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ!;

Σε περίπτωση πάντως που δεν έχει διαβεί το κατώφλι της Εισαγγελίας, επιβάλλεται να τον καλέσει ο ίδιος ο Εισαγγελέας τώρα,Διότι τόσο λεπτά και τραγικά θέματα, που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία αυτές τις ώρες δεν μπορεί να γίνονται εργαλεία μικροκομματικών ή άλλων πολιτικών βλέψεων, όπως επίσης δε μπορεί να γίνονται το φόντο να μολυνθεί και ο Ηπειρώτικος αέρας για να “σπάνε πλάκα” κάποια πρόσωπα που έχουν το ακαταλόγιστο μάλλον των πράξεων τους στο θολωμένο τους μυαλό, δεν μπορεί δηλαδή εν ολίγοις και σταράτα κανένας να ΑΣΕΛΓΕΙ με θύμα τους δημότες του Δήμου Δωδώνης!

Παράλληλα δε με έκπληξη είδαμε και τον Ηλία Γιάτσιο, Δικηγόρο και Πρόεδρο στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, στην γνωστή ΕΕΤΑ, (ένα πρόσωπο δηλαδή που αποτελεί κομματική επιλογή ώστε να φέρει αυτό τον θεσμικό ρόλο που του δίνει την ευχέρεια της άμεσης επαφής με όλους τους του Δήμους στην Επικράτεια), να εμφανίζεται ως γνώστης των υπονοούμενων της …διαδικτυακής καταγγελίας Καραμπίνα.

Στην προσπάθειά του δε, να επικροτήσει την ανάρτηση φτάνει στο σημείο να σχολιάζει πως πρέπει να πάνε όλοι στη Δικαιοσύνη και να αντιδρά με “κόκκινες καρδούλες”! Υποθέτουμε ότι ο Η.Γιάτσιος καθότι και έγκριτος νομικός αλλά και επιστήθιος φίλος του Γιάννη Καραμπίνα , του έχει ήδη υποδείξει πως επιβάλλεται να προστρέξει στον Εισαγγελέα και φυσικά του έχει επιστήσει την προσοχή για τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης ανάρτησης και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτή!

Αξιοθαύμαστο πάντως το γεγονός ότι μέσα σε λίγες επισκέψεις του στην Ήπειρο ο κος Γιάτσιος που τον “έσερναν” σε βουνά και ραχούλες για να τον καταστήσουν αναγνωρίσιμο , πρόλαβε και έμαθε και τις …πομπές της Δωδώνης από το 2019, εποχή που έγινε η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τόση θέρμη απέναντι σε αυτή την καταγγελία Καραμπίνα, παρά μόνο το γεγονός πως και ο ίδιος …”γνωρίζει”!

Επαναλαμβάνουμε πως τα όσα περιστρέφονται γύρω από το όνομα Λιγνάδη αφορούν βιασμούς ανηλίκων , δηλαδή παιδιών! Ελπίζουμε λοιπόν ότι το θέμα δεν αντιμετωπίζεται από τον Πρόεδρο του ΕΕΤΑ με την ελαφρότητα που στο παρελθόν ο ίδιος όπως θυμούνται οι Ηπειρώτες. επιδόθηκε σε κοπτοραπτική με φωτογραφίες από επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στον τόπο μας.

Κάπου εδώ είναι η ώρα που το θέμα πρέπει να φύγει από το Facebook και να περάσει την πόρτα της Δικαιοσύνης. Και να φωτιστούν όλες οι πτυχές του αν υπάρχουν, διαφορετικά να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες σε αυτό τον πολιτικό ξεπεσμό που φαίνεται πως πλέον λόγω της πικρίας έχει χάσει τα όρια, αν ποτέ τα είχε…….

Ηλίας Γιάτσιος