Συνελήφθη ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας


Συνελήφθη ο Μιχάλης Ζολώτας. Ο εφοπλιστής διανυκτέρευσε στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς, ενώ συνελήφθη χθες (28 Φεβρουαρίου) το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά από ειδικούς φρουρούς της ΔΙ.ΑΣ Βόρειας Αττικής. Ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα αναφέρουν ότι σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις αποφάσεις από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η μία για το αδίκημα «κοινώς επικίνδυνη βλάβη» και οι άλλες τρεις για «εισφορές».

Συνελήφθη για υπόθεση 96 εκατ. ευρώ, ενώ έχει κατατεθεί από τις κυπριακές αρχές αίτημα για έκδοσή του, προκειμένου να δικαστεί εκεί.

Στα τέλη του 2016 το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την έκδοση του εφοπλιστή στην Κύπρο, έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις κυπριακές αρχές.

Οι κυπριακές αρχές αναζητούσαν τον προφυλακισμένο εφοπλιστή, με σκοπό να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κ.λπ.

Ο Μιχάλης Ζολώτας κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχές μαζί με άλλα πρόσωπα για την υπόθεση της δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ενώ εταιρείες του φέρεται ότι είχαν δανειοδοτηθεί από τον όμιλο MIG. Η ποινική φυλάκισης που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής είναι 3 χρόνια και 6 μήνες.Πηγή