Κούρτοβικ κατά Νικολάου για Κουφοντίνα: «Φρόντισαν να μην μπορούμε να απευθυνθούμε στα δικαστήρια»


Στα περί «παραπληροφόρησης» τα οποία της καταλογίζει η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου απαντά η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ. 

Η Κούρτοβικ με ανακοίνωση της στρέφει τα βέλη της κατά της Νικολάου σημειώνοντας πως τα πολιτειακά όργανα όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα δεν επιτρέπεται να υβρίζουν, να συκοφαντούν και να χρησιμοποιούν το αξίωμά τους για να διαστρέφουν την αλήθεια, να φιμώνουν τα μέσα ενημέρωσης και να καταπνίγουν κάθε αντίθετη άποψη. 

Παράλληλα, επισημαίνει πως η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής ψεύδεται ξανά και κατηγορεί την πολιτειακή εξουσία πως επιδίδεται σε μία οργανωμένη επίθεση με «”σκονάκια” προετοιμασίας», επιχειρώντας να πλήξουν τον απεργό πείνας.

Όσον αφορά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, η κ. Κούρτοβικ υπογραμμίζει πως καλούνται να απευθυνθούν στα δικαστήρια, ενώ αυτό δεν είναι δυνατό γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και «φρόντισαν να μην είναι δυνατό να γίνει» τονίζει.

‘Εχουν αποκλείσει τον κρατούμενο «από κάθε νόμιμη δικαίωμα και κάθε διαδικασία», ενώ επισημαίνει πως «λοιδορούν έναν άνθρωπο που βιώνει το μαρτύριο της στέρησης τροφής επί 53 μέρες (και άρνησης λήψης υγρών επί πολλές ημέρες) στην εντατική ενός νοσοκομείου» προσθέτει.

Τέλος, σημειώνει πως όλη η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε πόλεμο κατά του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Μια Κυβέρνηση  ολόκληρη  έχει επιδοθεί σε έναν πόλεμο ενάντια σε έναν κρατούμενο, και τον υβρίζει  γιατί φτάνει  στα άκρα όρια της ζωής, σπρωγμένος από τη δική της εκδικητική βία , αντί να στέκεται με σεβασμό και συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι σ’ αυτό που έχει προκαλέσει και αυτό που προμηνύεται» σημειώνει. 

Η κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα παραμένει κρίσιμη, ο ίδιος αφαίρεσε τον ορό της αντιβίωσης ο οποίος αποτελούσε και τη μοναδική πηγή ενυδάτωσής του.

Επίσης, όπως δήλωσε σε συγγενείς και οικείους, σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεών του δεν επιθυμεί ανάνηψη.

Αίτημά του είναι η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Δομοκού όπου και κρατείται.

Το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιηθεί σειρά παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων από άτομα που εκφράζουν στήριξη προς το πρόσωπό του



Πηγή