Βιετνάμ: Η συγκλονιστική στιγμή που άντρας σώζει δίχρονη η οποία πέφτει από ύψος 30 μέτρων (vid)


Αυτή είναι η σοκαριστική στιγμή που ένα δίχρονο κορίτσι από το Βιετνάμ κρέμεται από το μπαλκόνι του 12ου ορόφου μιας πολυκατοικίας και ένας οδηγός καταφέρνει και την πιάνει στα χέρια του, σώζοντας την από βέβαιο θάνατο.

Ο 31χρονος Nγκουέν Νγκοκ Μαν, βρισκόταν στο όχημά του περιμένοντας να κάνει μια παράδοση σε ένα συγκρότημα πολυόροφων κατοικιών στο Ανόι όταν άκουσε ένα παιδί να κλαίει, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην VN Express International.

Αρχικά, πίστευε ότι ήταν απλά ένα παιδί που έκλαιγε, αλλά όταν άκουσε τους ανθρώπους να φωνάζουν, κοίταξε προς τα πάνω και παρατήρησε με τρόμο το παιδί να κρέμεται περίπου 30 μέτρα πάνω από το ‘εδαφος.

Ο πατέρας δυο παιδιών, αποφάσισε να αναλάβει δράση και σκεφτόταν τρόπους για να μπορέσει να σώσει το μικρό κοριτσάκι.

«Σκαρφάλωσα στον τοίχο και είδα ότι θα μπορούσε να πέσει στη μεταλλική οροφή του σπιτιού που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ηλεκτρικών γεννητριών για το συγκρότημα, οπότε προσπάθησα να ανέβω πάνω σε αυτήν», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων.

«Το κατάφερα, αλλά δεν μπορούσα να ισορροπήσω καθώς η στέγη ήταν κάπως στραβή», πρόσθεσε ο Mαν.

Όταν το κορίτσι έπεσε, γλίστρησε προς τα εμπρός και κατάφερε να την πιάσει, αφήνοντας ένα βαθούλωμα στο σημείο. Η μικρή δεν έκλαιγε, απλά τον κοίταζε με ανακούφιση, ενώ αίμα έβγαινε από το στόμα της.

«Έμοιαζε τόσο πολύ με την μικρή μου κόρη και φαινόταν πως ήταν σοκαρισμένη, και τραυματισμένη, όμως την καθησύχασα λέγοντας πως ”τώρα είμαι εδώ», πρόσθεσε ο νεαρός ήρως.

Στη συνέχεια παρέδωσε το κορίτσι σε έναν φύλακα, ο οποίος την μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Οι γιατροί στο Εθνικό Παιδικό Νοσοκομείο του Ανόι δήλωσαν ότι το κορίτσι μετατόπισε το γοφό της, αλλά δεν υπέστη άλλους τραυματισμούς, ενώ το αίμα στο στόμα της, ήταν από ένα ελαφύ σκίσιμο.  

Ο 31χρονος Nγκουέν Νγκοκ Μαν,

«Δεν το σκέφτηκα πολύ, και είμαι χαρούμενος που έκανα κάτι τόσο σημαντικό. Μετά τη διάσωση του κοριτσιού, έφυγα χωρίς να αφήσω ούτε καν το τηλέφωνό μου, παρόλα αυτά, η οικογένεια του κοριτσιού κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί μου, για να με ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας της μικρής και για να με ευχαριστήσει», είπε ο Μαν.

Το θέμα έγινε γνωστό σε ολόκληρη την χώρα, με εκατομμύρια Βιετναμέζους να τους στέλνουν μηνύματα θαυμασμού και ευχαρίστησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενώ κάποιοι μάζεψαν μέχρι και χρήματα.

«Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως ήρωα, θέλω απλώς να κάνω το καλό, Έμαθα πως άρχισαν να μαζεύουν χρήματα για εμένα, όμως αυτό με αποπροσανατολίζει, δεν θέλω χρήματα που δεν τα έχω κερδίσει ή δεν τα έχω δουλέψει, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για καλό σκοπό», είπε, προσθέτοντας ότι έχει απορρίψει προσφορές δώρων για το επίτευγμά του.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:





Πηγή