Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge (vid)


Tο μέλλον της Volvo είναι αμιγώς ηλεκτρικό όπως αποκάλυψε πρόσφατα η σουηδική εταιρία, καθώς έως το 2030 θα παράγει μόνο EV.

Το νέο C40 Recharge που αποτελεί το πρώτο Volvo που θα παράγεται μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό, είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη της δέσμευσής της για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το C40 Recharge συνδυάζει τα οφέλη ενός SUV, αλλά σε πιο χαμηλή και πιο κομψή σχεδιαστική φόρμα.

Βασισμένο στην πλατφόρμα CMA, είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Volvo που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Μετά την παρουσίαση του XC40 Recharge και τώρα του C40 Recharge, η Volvo Cars θα προχωρήσει στο λανσάρισμα αρκετών επιπλέον ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια.

Ήδη έως το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.

Συμφωνία Volvo 1,3 δισ. ευρώ για τη βιωσιμότητα

Μέχρι το 2030, το σχέδιό της προβλέπει κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

«Το C40 Recharge εκφράζει το μέλλον της Volvo και δείχνει το πού κατευθυνόμαστε», δήλωσε ο Henrik Green (Χένρικ Γκριν), Επικεφαλής Τεχνολογίας στη Volvo.

«Είναι αμιγώς ηλεκτρικό, προσφέρεται μόνο online με ένα έξυπνο πακέτο παροχών και θα είναι διαθέσιμο για γρήγορη παράδοση. Το να αποκτάς ένα νέο Volvo δεν ήταν ποτέ τόσο ελκυστικό».



Πηγή