Πελώνη: Εξετάζονται αλλαγές στον κωδικό 6 – Μετακινήσεις μόνο με τα πόδια


Το γεγονός ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού, τόνισε στον ΣΚΑΪ η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6 και συγκεκριμένα αυτός να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

«Είναι μία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι μια τιμωρία για όσους τηρούν τα μέτρα, αλλά γίνεται μια κατάχρηση και έχουμε μια κινητικότητα».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, ενώ είπε ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

«Είμαστε σε lockdown, είμαστε σε σκληρό Lockdown, δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Υπάρχει ανησυχία για την Αττική και για άλλες περιοχές της χώρας» τόνισε. «Υπάρχουν περιοχές της χώρας που εκτιμώ ότι θα χρειαστεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και να αυξηθεί η επιτήρηση. Μιλάω πανελλαδικά. Αναμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής, να δούμε την εισήγηση», κατέληξε.



Πηγή