Ελλάδα 2021: Το Σαν Φρανσίσκο τιμά τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση!


Το δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της Ελλάδας την 25η Μαρτίου για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην ένωση United Hellenic American Societies της Καλιφόρνια και στις ενέργειες του Τάσου Ζωγράφου, του προέδρου της ένωσης.

Ο Τάσος Ζωγράφος ανέφερε για την κίνηση αυτή: «Η ελληνική κοινότητα της Καλιφόρνια συνεργάζεται αρμονικά για να τιμήσει όλους αυτούς που αντιτάχθηκαν στην τυραννία και θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στην καταπίεση ενώ έδωσαν γενναίο αγώνα για να απελευθερώσουν την Ελλάδα».

«Οι Έλληνες και οι φιλέλληνες όλου του κόσμου συνεχίζουν να στέκονται ενωμένοι υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Η ένωση, σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο του Σαν Φρανσίσκο, θα προχωρήσουν στην έπαρση της ελληνικής σημαίας έξω από το δημαρχείο την 25η Μαρτίου.

Η σημαία θα κυματίζει για πέντε ημέρες, κατά τη διάρκεια της «εβδομάδας της ελληνικής κληρονομιάς» που θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 28 Μαρτίου.

Ακόμη, γίνονται συζητήσεις μεταξύ της ένωσης UHAS και άλλων φορέων ώστε να φωταγωγηθούν και άλλα κτήρια στα ελληνικά χρώματα την 25η Μαρτίου.

Οι συζητήσεις γίνονται για τα κτήρια:

  • Coit Tower
  • S.F. Ferry Building
  • California Memorial Building
  • Δημαρχείο Λος Άντζελες
  • Δημαρχείο Σαν Ντιέγκο



Πηγή