Τέλος τα ταμεία και οι ουρές στα σουπερμάρκετ από την Amazon


Η Amazon πραγματοποίησε σήμερα τα εγκαίνια του πρώτου σουπερμάρκετ εκτός ΗΠΑ Κάι που σημαίνει, πολύ απλά, ότι οι πελάτες μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με φυσική παρουσία, χωρίς να απαιτείται να πληρώσουν πριν την έξοδο.

Ο λογαριασμός θα τους έρχεται στο σπίτι, με μια τεχνολογία η οποία ονομάζεται «Just Walk Out» η οποία, σύμφωνα με την Amazon, βασίζεται σε «κομπιούτερ, προχωρημένους αλγόριθμους και συνδυασμό δεδομένων από αισθητήρες».

Έδρα του νέου πρωτοποριακού καταστήματος – το οποίο διαθέτει σε αυτή τη φάση φρούτα και λαχανικά, καθώς και έτοιμα γεύματα – είναι το Λονδίνο.  Σύντομα, όμως, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος σχεδιάζει να ιδρύσει και άλλα – αρχικά στη Βρετανία και, στη συνέχεια, σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι πελάτες θα μπορούν να εισέρχονται εντός του σούπερ μάρκετ σκανάροντας ένα κωδικό (QR) ο οποίος θα ανοίγει τις πόρτες. Οι αγορές δε που θα πραγματοποιούν εντός θα καταγράφονται από κάμερες, σε συνδυασμό με αισθητήρες που θα μετρούν διαρκώς το βάρος των ραφιών.

Μάλιστα, οι αισθητήρες αυτοί θα είναι σε θέση να καταγράφουν πότε ένας πελάτης επιστρέφει κάποιο προϊόν που έχει πάρει από ένα ράφι, επειδή τελικά αποφάσισε να μην το αγοράσει.

Κατά την έξοδό τους από το κατάστημα, η πιστωτική τους κάρτα θα χρεώνεται αυτομάτως με βάση τα δεδομένα των αγορών τους που έχουν συλλεγεί στη διάρκεια της παραμονής τους εντός του. Και έτσι, ουρές τέρμα στα ταμεία!

Δείτε το βίντεο:



Πηγή