Δεν αποκλείεται νέο εθνικό lockdown στην Ουκρανία λόγω κορωνοϊού


Η Ουκρανία πλήττεται πλέον από το «τρίτο κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού όπως δήλωσε χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Ντενίς Σμιγκάλ.

«Καθημερινά βλέπουμε αύξηση του αριθμού των ασθενών, δυστυχώς», είπε και πρόσθεσε «το τρίτο κύμα (…) έχει αρχίσει στην Ουκρανία», σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι θα εφαρμοστεί νέο εθνικό lockdown αν οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας γίνουν «κόκκινες», αναφερόμενος στον χρωματικό κωδικό που σηματοδοτεί έξαρση της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης έκανε την προειδοποίηση μερικές ώρες αφού ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι τα κρούσματα του SARS-CoV-2 ξεπέρασαν τα 10.000 μέσα σε 24 ώρες, για πρώτη φορά φέτος.

Οι μολύνσεις καταγράφουν έξαρση την ώρα που οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού που ξεκίνησε την 24η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, ως προχθές Τετάρτη είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους 9.568 πολίτες.

Η Ουκρανία των περίπου 44 εκατομμυρίων πολιτών είχε καταγράψει μέχρι χθες 26.591 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.374.762 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΠηγή