Ο όμιλος Coca-Cola HBC στηρίζει το Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών «Δημήτρης Λόης»


Για το Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών, που  θα αλλάξει ριζικά τις μεθόδους θεραπείας του καρκίνου του αίματος, αναφέρθηκε η πρόεδρος και Ιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού Choose Life, Mάρη Ευγενίδου-Λόη, με την ευκαιρία της δωρεάς δύο σημαντικών οργάνων ιατρικού εξοπλισμού,  στηρίζοντας έτσι τη δημιουργία του «Κέντρου Ερευνών Δημήτρης Λόης», στην Πάτρα.

Η ίδρυση του Ινστιτούτου αποτελεί βασικό πυλώνα του έργου της “Choose Life”, που ιδρύθηκε από την οικογένεια του Δημήτρη Λόη, τέως διευθύνοντα συμβούλου της Coca-Cola HBC, ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρκίνο του αίματος το 2017.

Αποστολή αυτής της οργάνωσης, είναι η διεύρυνση της βάσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, η στήριξη ασθενών και των οικογενειών τους και η χρηματοδότηση ερευνών σχετικών με τον καρκίνο του αίματος.

Τα δύο είδη ιατρικού εξοπλισμού – ένας αναλυτής κυτταρομετρίας ροής (FACSCanto Cell Analyzer) και μία φυγόκεντρος (Centrifuge) – αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προόδου στη δημιουργία του Ινστιτούτου.

«Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Choose Life έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και αποτελεί προνόμιο να μπορούμε να στηρίξουμε το έργο του και τους στόχους του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic.

Για να προσθέσει : «Ελπίζουμε ότι με την ίδρυση του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών – και με τη συμβολή του εξοπλισμού που δωρίσαμε – θα αυξηθούν τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών που μάχονται αυτή τη νόσο, μέσω των καινοτόμων θεραπειών που θα παρέχονται».

Από την πλευρά της, η κ. Ευγενίδου-Λόη, αφού ευχαρίστησε τον Όμιλο για τη γενναιόδωρη συνεισφορά του, στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία, σημείωσε :

«Είναι τιμή μας να έχουμε την οικογένεια της Coca-Cola HBC δίπλα μας στη μάχη ενάντια σε αυτή τη δεινή ασθένεια», επισημαίνοντας  πως το Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών θα αποτελεί ένα ουσιαστικό και ενδεδειγμένο κληροδότημα του Δημήτρη.

Κατόπιν, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών, καθηγητής Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης τόνισε : «Αυτή η σημαντική δωρεά είναι εξαιρετικά πολύτιμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς τα περισσότερα κεφάλαια έχουν κατευθυνθεί προς τις προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας.

Ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος, καθώς θα μας βοηθήσει να αναλύσουμε καλύτερα τα μοσχεύματα μυελού των οστών και τα προϊόντα κυτταρικής θεραπείας πριν τα χορηγήσουμε στον ασθενή.

Με τη βοήθεια του Ομίλου Coca-Cola HBC, θα επιτευχθεί ο στόχος της εφαρμογής κυτταρικών θεραπειών κατά του καρκίνου του αίματος στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Ευχαριστώ τον Όμιλο για την υποστήριξή του».

Να σημειωθεί πως η Coca-Cola HBC είναι ένας Όμιλος παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων προσανατολισμένος στην ανάπτυξη και στρατηγικός εταίρος εμφιάλωσης της The Coca-Cola Company.

Πιστεύει ότι η μελλοντική ανάπτυξή του,  συνδέεται στενά με τη δέσμευσή  για ένα θετικότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον,  δημιουργώντας  αξία για όλους τους κοινωνικούς εταίρους, στηρίζοντας ενεργά την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.

Από κοινού, οι πελάτες  και η εταιρία εξυπηρετεί  περισσότερους από 600 εκατ. καταναλωτές σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται σε 28 χώρες σε 3 ηπείρους.

Το χαρτοφυλάκιό της επιχείρησης, είναι ένα από τα πιο ισχυρά, πιο πλούσια και πιο ευέλικτα στον κλάδο ποτών και αναψυκτικών, καθώς περιλαμβάνει κορυφαία σήματα συνεργατών στις κατηγορίες των ανθρακούχων αναψυκτικών, των χυμών,

του εμφιαλωμένου νερού, των ποτών για αθλούμενους, των ποτών ενέργειας, των ποτών βασισμένων σε φυτά, του έτοιμου προς κατανάλωση τσαγιού, του καφέ, των ανθρακούχων αναψυκτικών για ενήλικες και των premium σημάτων οινοπνευματωδών ποτών.

Ανάμεσά τους βρίσκονται η Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Schweppes, Kinley, Royal Bliss, Costa Coffee, Valser, Romerquelle, Fanta, Sprite, Powerade, FuzeTea, Dobry, Cappy, Monster και Adez.

Προάγει  ένα ανοικτό περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς για τους 28.000 και πλέον εργαζομένους, ενώ βρίσκεται  στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων βιωσιμότητας στους δείκτες αναφοράς ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση), όπως τους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones και τους Δείκτες CDP, MSCI ESG και FTSE4Good.

Η Coca-Cola HBC είναι εισηγμένη στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (LSE: CCH), καθώς και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ATHEX: EEE).

Υπενθυμίζεται ότι εστιασμένη στην ανάπτυξη, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, είναι μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC και στρατηγικός συνεργάτης της The Coca-Cola Company.

Με σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στη χώρα, η εταιρεία εκπροσωπεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών (47.3%) όλου του κλάδου των αναψυκτικών στην Ελλάδα και συμβάλλει ουσιαστικά στην απασχόληση και την οικονομία της χώρας, την στήριξη της νέας γενιάς και την αειφόρο ανάπτυξη.

Mε 52 χρόνια παρουσίας στην αγορά και εγκαταστάσεις παραγωγής στο Σχηματάρι, το Ηράκλειο Κρήτης και το Αίγιο, παράγει και διανέμει ένα από τα πιο ισχυρά και ευέλικτα χαρτοφυλάκια του κλάδου με ποιοτικά προϊόντα που ικανοποιούν τις επιθυμίες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση.

Σε αυτά περιλαμβάνονται εμπορικά σήματα της The Coca-Cola Company, όπως αναψυκτικά (Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes), το παγωμένο τσάι Fuzetea, η σειρά φυτικών ροφημάτων AdeZ, και ο καφές Costa Coffee, αλλά και προϊοντικές μάρκες που ανήκουν στον Όμιλο Coca-Cola HBC, όπως οι χυμοί Amita και Frulite και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Αύρα.

Επιπλέον, η εταιρεία αποτελεί τον επίσημο διανομέα στην Ελλάδα των chips Tsakiris, των ενεργειακών ποτών Monster αλλά και των αλκοολούχων ποτών των οίκων Edrington, Brown-Forman, Gruppo Campari και Ισιδώρου Αρβανίτου.



Πηγή