Gardens By The Bay: Ο κήπος από το… μέλλον που βρίσκεται στο κέντρο της Σιγκαπούρης


Στο κέντρο της Σιγκαπούρης υπάρχει το φουτουριστικό πάρκο Gardens By The Bay που απλώνεται σε μια έκταση 270 στρεμμάτων και θυμίζει αρκετά ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το πάρκο αποτελείται από τρεις παραθαλάσσιους κήπους: Bay South Garden, Bay East Garden και Bay Central Garden, με τον μεγαλύτερο από αυτούς να εκτείνεται σε 130 συνολικά στρέμματα. Πέρα από τα άκρως εντυπωσιακά νούμερα, ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του πάρκου που κερδίζει τα βλέμματα από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι τα πανύψηλα δέντρα που μοιάζουν με ουρανοξύστες. Γνωστά και ως «Supertrees», προκαλούν δέος στον επισκέπτη της μεγαλούπολης, που μπορεί να τα παρατηρήσει από χιλιόμετρα μακριά.

Το ύψος τους φτάνει έως και τα 50 μέτρα, είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, τσιμέντο και αμέτρητα χοντρά σύρματα που σχηματίζουν τα κλαδιά τους.

Για να παρατηρήσει κανείς από κοντά τα επιβλητικά αυτά τεχνητά δέντρα έχει δημιουργηθεί στο πάρκο ένας ειδικός «αεροδιάδρομος» σε ύψος 22 μέτρων από την επιφάνεια της γης, ο οποίος προσφέρει πανοραμική θέα στους κήπους Gardens By The Bay.

Από τις πιο εντυπωσιακές ώρες για να επισκεφτεί κανείς το πάρκο το σούρουπο και η νύχτα, καθώς τα φωταγωγημένα πανύψηλα δέντρα βάφουν τον ουρανό της Σιγκαπούρης με χρώμα, ενώ το show για το φωτισμό τους που λαμβάνει χώρα σε καθημερινή βάση 17.45- 18.45 αδιαμφισβήτητα στις εμπειρίες που αξίζει κανείς να βιώσει επισκεπτόμενος τη Σιγκαπούρη.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή