Νικολάου: «Έκαναν λάθος όσοι με επέλεξαν για να παίξουν γελοία πολιτικά παιχνίδια»


Απομακρύνθηκε από το πόστο του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο Νίκος Νικολάου, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα στον απόηχο της είδησης σχετικά με καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Από την πλευρά ο ηθοποιός με επιστολή του στον υφυπουργό Πολιτισμού τονίζει πως δεν ποτέ δεν έλαβε κάποια καταγγελία σε βάρος του ούτε του ζητήθηκε ποτέ να δώσει εξηγήσεις για οποιοδήποτε περιστατικό.

Έκανε λόγο για «άθλια δημοσιεύματα» που μιλούν «αορίστως για σεξουαλική παρενόχληση», αλλά κυρίως εστιάζουν στις πολιτικές του δηλώσεις με τον ίδιο να επαναλαμβάνει πως «δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να απολογηθώ».

«Στα 46 χρόνια της πορείας μου στο θέατρο, ποτέ δεν έδωσα το παραμικρό δικαίωμα και ποτέ δεν επέδειξα οποιαδήποτε αντιδεοντολογική ή ανάρμοστη συμπεριφορά. Ποτέ δεν έχω προσβάλλει, ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή» σημειώνει ο κ. Νικολάου ενώ κάνει λόγο για «πίεση» που δέχεται το υπουργείο, η οποία δεν νοείται να συμβαίνει «σε ένα κράτος δικαίου».

Επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι σε βάρος του και όποιος τον αμφισβητεί θα «συρθεί στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια και θα κληθεί να αποδείξει τις χυδαιότητές του». Μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν υπάρχει τίποτα αυτά τα 46 χρόνια του στο θέατρο για το οποίο ντρέπεται ενώ υπονοεί ότι είναι θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο Νίκος Νικολάου

«Και όποιος αμφισβητήσει την εντιμότητα και το ήθος μου ή βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο εμένα και την οικογένεια μου, θα συρθεί στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια και θα κληθεί να αποδείξει τις χυδαιότητές του και να αποκαταστήσει μέχρι κεραίας κάθε είδους ζημιά που θα υποστώ εξ αιτίας του. Έκαναν λάθος όσοι επέλεξαν εμένα για να παίξουν τα γελοία πολιτικά παιχνίδια τους ή για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από τα κλικ τα πρόστυχα “μέσα ενημέρωσης” στα οποία ψωμίζονται»

Τέλος από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως πια ο Νίκος Νικολάου αποτελεί παρελθόν από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα, για την άμεση και μέχρι νεωτέρας αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του Υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα».

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως χτες, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα περί σεξουαλικής παρενόχλησης από μεριάς του κ. Νικολάου, γεγονός που προκάλεσε την οργή του ηθοποιού.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε όλη μου την πορεία ως ηθοποιός, η οποία ξεπερνάει πλέον τα σαράντα χρόνια, αλλά και στο σύνολο της διαδρομής μου, ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά μου με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ούτε θα επιτρέψω να συμβεί τώρα. Ποτέ δεν έχω προσβάλει, ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησαν αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε πως τόσο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης όσο και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχουν στα χέρια της εισαγγελίας σημαντικά στοιχεία για πρόσωπο που κατέχει, με απευθείας ανάθεση από τους ίδιους, υψηλή θέση σε έναν άλλο πολύ σημαντικό πολιτιστικό οργανισμό».

Τότε, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση που γνωστοποιούσε πως εστάλη επιστολή προς τον Νίκο Νικολάου, από τον οποίο ζητούνται εξηγήσεις.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Νίκος Νικολάου ανέφερε πως: «ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι» ενώ τώρα «κρεμάνε έναν άνθρωπο στα μανταλάκια χωρίς λόγο και αιτία».

«Το λυπηρό είναι ότι κρεμάνε έναν άνθρωπο στα μανταλάκια χωρίς λόγο και αιτία, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τις σκοπιμότητες και τους ανθρώπινους καημούς, που κρύβονται από πίσω» ανέφερε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Αυτοί που επέλεξαν εμένα για να παίξουν παιχνίδια, πολιτικά ή άλλα, καθώς και τα άθλια μέσα που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη ζωή και την τιμή ανθρώπων για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από κλικ στα χυδαία τους δημοσιεύματα, έκαναν μεγάλο λάθος».



Πηγή