Άποψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ «αγαπάει» την κυβέρνηση…


Δύσκολη έννοια η ειλικρίνεια. Ακόμη πιο δύσκολη και εκείνη που αφορά στην πολιτική εντιμότητα.

Από τη Δευτέρα, όποιος ήθελε διάβαζε στα social τα απολύτως φανερά… προσκλητήρια στη Νέα Σμύρνη, για το «πάρτι» που θα ακολουθούσε μία ημέρα αργότερα.

Από τις «ομάδες» που ενημέρωναν ότι ήθελαν να συμμετάσχουν, αντιλαμβανόσουν ότι δεν θα επρόκειτο για ένα ήσυχο απόγευμα.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι το ΠΑΜΕ, ο Ρουβίκωνας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι λοιπές… δημοκρατικές συλλογικότητες, αλλά το μηνύματα στήριξης από κάποια πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Την ώρα δηλαδή που η ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης προσπαθεί να εμφανίζεται αμέτοχη, στα όποια τραγικά περιστατικά παρουσιάζονται ως αυθόρμητο«ξέσπασμα» του κόσμου, την ίδια αυτή ώρα άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν πως θέλουν να βρεθούν εκεί. Κι ότι καταλαβαίνουν εκείνους που θα το κάνουν.

Όχι πως αυτή η στήλη νοιάζεται για την τύχη του συγκεκριμένου κόμματος, πείτε μας όμως στα αλήθεια αγαπητοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Προσπαθείτε πολύ να κάνετε αυτά τα επικοινωνιακά και πολιτικά δώρα στην κυβέρνηση;

Δεν θα διαφωνήσω με όποιον αναγνώστη σκεφτεί πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τον τελευταίο καιρό, ως κυβέρνηση, σκοράρει κάποια αυτογκόλ!

Καμία κυβέρνηση δεν έχει αποφύγει βέβαια αυτή τη νομοτέλεια, με την πάροδο του χρόνου της διακυβέρνησής της. Το ζήτημα είναι τα αυτογκόλ να μη γίνονται κανόνας.

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να τακτοποιήσει τα δεδομένα της χώρας και να βρει και τις εσωτερικές της ισορροπίες, έχει το ΣΥΡΙΖΑ που προσφέρεται (για να μην πω αγαπά..) να εκτίθεται από μόνος του.

Σε μία χώρα που η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη (όπως η σημερινή), ο κίνδυνος εκτροχιασμού παραμένει ωστόσο υπαρκτός. Όμως το συγκεκριμένο κόμμα δεν νοιαζόταν για την πορεία του τόπου ούτε όταν κυβερνούσε, τώρα θα ανησυχήσει;

Οι εντάσεις στις πλατείες είναι θεσμός…



Πηγή