Λευκός Οίκος: Η διοίκηση Μπάιντεν απέλυσε εργαζόμενους για χρήση μαριχουάνας


Η διοίκηση Μπάιντεν προχώρησε στην απόλυση αρκετών νέων εργαζομένων στον Λευκό Οίκο που είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας στο παρελθόν και παρά το γεγονός ότι η χρήση έγινε σε Πολιτείες στις οποίες επιτρέπεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Daily Beast.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, τους ζητήθηκε να παραιτηθούν ή να μπουν σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι εργαζόμενοι είχαν αποκαλύψει τη χρήση μαριχουάνας κατά την αίτηση πρόσληψής τους και παρά την άτυπη ενημέρωσή τους πως δεν έχει σημασία αφού αφορούσε παρελθούσα χρήση, τελικά ενημερώθηκαν πως απομακρύνονται από τον Λευκό Οίκο.

Η χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους – η οποία παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο – είναι πλήρως νόμιμη σε Αλάσκα, Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Ιλινόις, Μέιν, Μασαχουσέτη, Μίσιγκαν, Μοντάνα, Νεβάδα, Νιού Τζέρσεϊ, Όρεγκον, Βερμόντ, Ουάσιγκτον αλλά και στην Ουάσιγκτον DC.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει παραδεχτεί στο πρώτο του βιβλίο, ότι έκανε χρήση μαριχουάνας πριν κατέβει στην πολιτική.

Από την άλλη, ο γιός του Μπάιντεν, Χάντερ έχει δώσει επί χρόνια μάχη με τα ναρκωτικά ενώ απομακρύνθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό το 2014 αφού βρέθηκε θετικός στη χρήση κοκαΐνης.



Πηγή