Σχολεία: Πρόταση στην Επιτροπή για άνοιγμα σχολείων με self test


Πρόταση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου με self test.

Το υπουργείο Παιδείας περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών ενώ δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, όποτε αυτό καταστεί δυνατό.

Πάντως, χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη σχετικά με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και το lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων, στη βάση της πρότασης του υπουργείου Παιδείας,  καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο. 

Οι αποφάσεις μετατίθενται για την επόμενη συνεδρίαση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι νεότερο για το λιανεμπόριο ενώ η Επιτροπή προσανατολίζεται στη λήψη σχετικής απόφασης κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, αφού όμως πρώτα εξεταστούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σημειώνεται, τέλος, πως στις σημερινές ανακοινώσεις, θα συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος θα εξηγήσει τη διαδικασία των self tests για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί πως θα είναι υποχρεωτικό για συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως π.χ. οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητείται και να δηλώνεται το αποτέλεσμα.



Πηγή