Μotor Oil : Παραγωγικές επενδύσεις και βελτίωση του Περιβαλλοντικού αποτυπώματος


Την πεποίθηση ότι η διύλιση θα παραμείνει ο κύριος πυλώνας των δραστηριοτήτων της Μotor Oil, εξέφρασε ο αν. διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής του ομίλου Πέτρος Τζαννετάκης, κατά τη εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του εταιρικού της ομολόγου, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

«Πρόκειται για το πρώτο ομόλογο που εισάγεται στο Χρηματιστήριο με κουπόνι μικρότερο του 2%», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών  Σωκράτης Λαζαρίδης, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της Διοίκησης και τα στελέχη της εταιρείας.

Συνεχίζοντας ο κ. Λαζαρίδης, έκανε λόγο για τριπλή επιτυχία της συγκεκριμένης έκδοσης, σημειώνοντας ότι :«η συνολική ζήτηση κατά τη διάρκεια της δημόσιας προσφοράς ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη έως σήμερα υπερκάλυψη»

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Τζαννετάκης, αφού χτύπησε το παραδοσιακό καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης υπογράμμισε:

«Εκ μέρους του Ομίλου Motor Oil θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες της Διοίκησης στους ομολογιούχους που μας τίμησαν με την επενδυτική τους ψήφο και να τους βεβαιώσω ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας αξιοποιώντας τα κεφάλαια του Ομολόγου υλοποιώντας παραγωγικές επενδύσεις που ταυτόχρονα συνδυάζουν τη βελτίωση του Περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στην παραγωγή ποιοτικότερου μείγματος προϊόντων, εύρυθμης ροής τροφοδοσίας αργού και ενίσχυσης των Περιβαλλοντικών όρων του Διυλιστηρίου και των Κοινωνικών δράσεων της εταιρείας, λέγοντας :

«Το mobility θα παραμείνει ο συμπληρωματικός πυλώνας μέσω του δικτύου λιανικής αποσκοπώντας στην επέκταση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και στην είσοδο στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο κυρίως με το διεθνώς αναγνωρίσιμο σήμα της Shell.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (κλάδος στον οποίο εισήλθαμε το 2019) θα αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα των δραστηριοτήτων μας με τον άμεσο στόχο να τοποθετείται στα 300 MW ενώ παράλληλα θα εξετάζουμε συνεχώς ευκαιρίες περαιτέρω διείσδυσης ώστε σε επίπεδο Ομίλου να συμβάλλουμε στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής (Climate Change)».Πηγή