Χρηστίδης: Η κυβέρνηση αντί να ενισχύει το ΕΣΥ, πανηγυρίζει για τις δημοσκοπήσεις


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OpenTV, ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης ανέφερε σχετικά με το θέμα των self-test πως η ίδια η κυβέρνηση δια του κ. Σκέρτσου ανακοίνωσε μια «ασάφεια» σχετικά με τη διαδικασία αγοράς των test όσο και για τη χρήση τους. Εδώ και δέκα μέρες θα μπορούσε η κυβέρνηση να έχει προκηρύξει διαγωνισμό και να δώσει τον κατάλληλο χρόνο ώστε να συμμετάσχουν όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν. Τι κάνει όμως;

Την παραμονή της 25ης Μαρτίου και μόλις για 72 ώρες δίνει τη δυνατότητα για τις αιτήσεις συμμετοχής. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο ζήτημα και γύρω από τον τρόπο που διεξάγεται η διαδικασία αυτή και βάζει σημαντικά ερωτήματα στα οποία επισήμως το Κίνημα Αλλαγής ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις και για αυτό το νέο «έξυπνο επιτελικό μοντέλο».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι τα νούμερα η κυβέρνηση τα διαβάζει και τα ερμηνεύει όπως θέλει. Η ίδια δημοσκόπηση στην οποία αναφέρεται η κα. Ασημακοπούλου επιβεβαιώνει για πρώτη φόρα από τότε που έχει εκλεγεί η ΝΔ, ότι οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές για την διαχείριση της πανδημίας. Τα ίδια νούμερα που διαβάζει η κα. Ασημακοπούλου δείχνουν ότι δεν έχει καμία σχέση το ποσοστό της ΝΔ με αυτό που εμφανιζόταν έναν χρόνο πριν.

Επομένως αντί να κάνουν επίδειξη επικοινωνιακής προβολής μέσω των δημοσκοπήσεων, τόνισε ο κ. Χρηστίδης, ας κάνουν πολιτικές επιλογές όχι στο «και πέντε» που έκαναν με την επίταξη των γιατρών, με τους οποίους υποτίθεται ότι συνομιλούσαν εδώ και 6 μήνες και στο τέλος είδαμε τα αποτελέσματα της επίταξης και τις τραγικές εικόνες κατάρρευσης και πανικού με τα ασθενοφόρα να στοιχίζονται το ένα πίσω από το άλλο στον Ευαγγελισμό. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να επιτάξει και τις κλινικές και να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που δίνουν στους Έλληνες πολίτες με πιο ουσιαστικό και σαφή τρόπο. Συγκεκριμένα έχουν δώσει 5.5 δις ευρώ σε 18.500 επιχειρήσεις και έχουν δώσει 2 δις ευρώ σε περίπου 450.000 επιχειρήσεις. Αυτή η στρατηγική ανομοιογενής και περίεργη στρατηγική οδηγεί σε αδιέξοδο και ελπίζω να μην οδηγηθούμε σε στρατιές ανέργων μετά την πανδημία τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.



Πηγή