Αρχική Ήπειρος Άρτα Ιωάννινα: Παράνομη η προκήρυξη για τον φωτισμό με LED

Ιωάννινα: Παράνομη η προκήρυξη για τον φωτισμό με LED

Η δικαίωση των αποκαλύψεων του «Τύπος Ηπείρου»

Ως μη νόμιμη και άρα ακυρωτέα εκρίθη από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφύγων, η προκήρυξη του Δήμου Ιωαννιτώνγια τον φωτισμό με λαμπτήρες τύπου led, που αποτελούσε σκάνδαλο όπως αποκάλυπτε ο «Τύπος Ηπείρου».
Για το έργο προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ ο Δήμος είχε υπογράψει σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου, ύστερα από αίτημα του δημάρχου κ.Ελισάφ προτού καν αναλάβει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος!Η Αρχή στην απόφασή της, ύστερα από την προσφυγή τριών εταιριών, λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει νόθευση του διαγωνισμού  και πως εν πάση περιπτώσει η όλη διαδικασία δεν είναι νόμιμη.Έτσι πάει στράφι άλλο ένα μεγάλο έργο από τη βιασύνη και ενδεχομένως από σκοπιμότητες της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά χάθηκε και ενάμιση χρόνος.


Τατιάνα Καλογιάννη: Προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε τη Δημοτική Αρχή

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα 2023» της κ.Τατιάνας Καλογιάννη, δίνει λεπτομέρειες για το θέμα και λέει τα εξής: Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, με αποφάσεις της, ακυρώνει τη διακήρυξη του διαγωνισμού του έργου «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών (LED)». Το σκεπτικό που εμπεριέχεται στις αποφάσεις, περιγράφεται μεταξύ άλλων ως εξής: «…Επειδή, κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, πρέπει να γίνει δεκτό ότι τα τεύχη της σύμβασης, ιδίως οι τεχνικές προδιαγραφές, ενέχουν ασάφειες και ελλείψεις ως προς το φυσικό αντικείμενο της δημοπρατούμενης υπηρεσίας, και συγκεκριμένα δεν προσδιορίζονται με σαφήνεια και επάρκεια τα στοιχεία για την επιλογή κατάλληλων κατ’ είδος και ποσότητες φωτιστικών, για την εγκατάσταση των οποίων πρέπει να υποβληθεί προσφορά, καθώς και τα στοιχεία των υφισταμένων υποδομών του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, για τη συντήρηση του οποίου και την αποκατάσταση των βλαβών του επίσης πρέπει να υποβληθεί προσφορά, ασάφειες και ελλείψεις που καθιστούν μη νόμιμη και ακυρωτέα τη διακήρυξη…». 

Δεδομένης της δυσμενούς αυτής εξέλιξης, για ένα έργο που είναι απολύτως αναγκαίο να υλοποιηθεί και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, καλούμε τη δημοτική αρχή να επανεξετάσει από την αρχή τον όποιον σχεδιασμό και πρακτική ακολούθησε μέχρι σήμερα για το έργο αυτό. Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» κ. Τατιάνα Καλογιάννη σε δήλωσή της τονίζει τα εξής: «Προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε τη Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε, μας υποτίμησε και προτίμησε τις προσωπικές επιθέσεις. Την καλούμε έστω και τώρα, στο σημείο μηδέν στο οποίο επιστρέφουμε μετά από ενάμιση χαμένο χρόνο, να αναλάβει τις ευθύνες της και να διεκδικήσει την υλοποίηση του έργου τεκμηριωμένα και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες».

Οι τάσεις τώρα