Καρδίτσα: Παραιτήθηκε η Αντιδήμαρχος που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση τροφίμων των πλημμυροπαθών


Το μεσημέρι της Τρίτης η Αντιδήμαρχος Καρδίτσας, Ουρανία Σούφλα, έκανε γνωστή την παραίτησή της καθώς βρέθηκαν σε χώρο του σπιτιού της τρόφιμα που προορίζονταν για συμπολίτες της σε ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, ανακοίνωσε «Έκανα σήμερα δεκτή την παραίτηση της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης κ. Ουρανίας Σούφλα μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση της. Επειδή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το όλο θέμα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Το είπαμε από τη πρώτη στιγμή και το εννοούμε: Η παρούσα Δημοτική αρχή, πορεύεται με πυξίδα τη νομιμότητα, την απόλυτη διαφάνεια και δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος με δική της ανακοίνωση, ενημερώνει πως παραιτείται για λόγους ευθυξίας, ενώ χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα αναληθηθή.

«Διερευνάται για ποιο λόγο είχα ποσότητα τροφίμων στην αποθήκη μου, και όχι στο σπίτι μου όπως τεχνηέντως διασπείρουν ορισμένοι, ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν τους δικαιούχους αυτών. Επίσης, δεν έγινε κάποια έφοδος, όπως κάποιοι κακόβουλα διαδίδουν, αλλά εγώ οδήγησα την υπηρεσία και υπέδειξα που βρίσκονται τα τρόφιμα. Ανέλαβα την διανομή για την Κοινότητα μου διότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας, όπως και ο κάθε Πρόεδρος, εργάζεται εθελοντικά στη διανομή των τροφίμων και θεώρησε σημαντικότερο να ασχοληθεί με τα έργα υποδομών και οδοποιίας, όπου στην Κοινότητά μας ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Στις διανομές αυτές με βοήθησαν συγχωριανοί μου και όλα γίνονταν στο φως της ημέρας»

Το χρονικό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, οι αρχές της Καρδίτσας έκαναν έφοδο στο σπίτι μίας αντιδημάρχου και εντόπισε τρόφιμα τα οποία, όπως γράφτηκε, προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Όπως αναφέρει στο GRTimes, ο δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας και επικεφαλής του συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή” Κώστας Γκαβογιάννης, η αντιδήμαρχος ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή, αλλά και την διανομή των προϊόντων στους πλημμυροπαθείς.

«Πιστεύω η εισαγγελική έρευνα πυροδοτήθηκε κατόπιν δικής μου απεύθυνσης στον εισαγγελέα. Πριν 4 μήνες, ζήτησα από τον Δήμο Καρδίτσας να μου παρουσιάσει αναλυτικά τι προϊόντα ακριβώς παρέλαβαν, από ποιους και σε ποιους τα έχουν διανείμει. Η απάντηση ήταν ένα αόριστο χαρτί, το οποίο δεν ανταποκρινόταν σε αυτά που ζήτησα εγώ. Πήγα στον εισαγγελέα το χαρτί πριν περίπου ενάμιση μήνα, καθώς δεν έπαιρνα ικανοποιητική απάντηση από τον δήμο, και από εκεί και μετά ανέλαβε ο εισαγγελέας. Εκτιμώ πως έτσι άρχισαν όλα”

Ο Δήμος Καρδίτσας διαψεύδει

Όμως, πληροφορίες από τον Δήμο τη Καρδίτσας διαψεύδουν στο GRTimes τα δημοσιεύματα και κατακρίνουν την διαπόμπευση της αντιδημάρχου, πριν παρέμβει ο Εισαγγελέας.

Όπως εξηγούν «όλα άρχισαν από μία ομάδα στα social media, της οποίας τα μέλη ως επί το πλείστο διατηρούν fake profile. Η εισαγγελία και η αστυνομία δεν επιβεβαιώνουν τον υποτιθέμενο σφετερισμό τροφίμων που δήθεν προορίζονταν για πλημμυροπαθείς. Είναι αστείο να λέμε κάτι τέτοιο διότι σπίτι της δεν βρέθηκε ούτε ένα αγροτικό προϊόν».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν « η αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνη του προγράμματος ΤΕΒΑ, με αποτέλεσμα να διατηρεί στο σπίτι της ποσότητα τροφίμων όπως αλεύρι, μακαρόνια και άλλα, ώστε να τα διανέμει στους πολίτες του προνοιακού προγράμματος. Είναι γελοίο να μιλάμε για πλημμυροπαθείς. Όλα τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν μοιράστηκαν. Οι γελοίες κατηγορίες αφορούν τρία σακιά αλεύρι. Όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας έως ότου καταδικαστούν και δεν μπορούμε να τους διαπομπεύουμε, ειδικά όταν βρισκόμαστε στη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης και δεν έχει αποφανθεί εισαγγελέας».

Πηγή GRTimes



Πηγή