Ιωάννινα: Γιατί καλύπτουν όσα συμβαίνουν στη «ΣΧΕΔΙΑ»με τα ναρκωτικά;

Συνταγογραφούσε παρανόμως φάρμακο για ναρκομανείς και χορηγούσε βεβαιώσεις για δικαστική χρήση ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων Ιωαννίνων «Σχεδία», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα αφ ενός την υποβολή μηνύσεων εναντίον του και αφ ετέρου να κλυδωνίζεται επικίνδυνα ο φορέας!
Η αποκάλυψη του Κώστα Καλτσή με πρωτοσέλιδο του «Πρωινού Λόγου» την Τρίτη 23 Μαρτίου, προκάλεσε σάλο, κυρίως δε διότι παρουσίαζε ως ένθερμους υποστηρικτές του καταγγελθέντος, τον Μητροπολίτη κ.Μάξιμο, τον Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη και το δήμαρχο κ.Ελισάφ, γεγονός που δε διαψεύστηκε!
Η «Σχεδία» λειτουργεί από το 1994 σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με τον κ.Στέφανο Τζιμογιάννη – που πρωτοστάτησε στην ίδρυση της – να εκλέγεται συνεχώς πρόεδρος του ΔΣ. Σκοπός της είναι να παρέχει συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη σε εξαρτημένους από ναρκωτικά, αλκοόλ κλπ ουσίες, χωρίς τη συνδρομή φαρμάκων, τα οποία απαγορεύονται ρητά.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος που είναι και γιατρός χωρίς ειδικότητα, είναι και καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά στις αφίσες διαφόρων εκδηλώσεων εμφανίζεται ως … ψυχίατρος, που όμως δεν είναι αλλά αμείβεται και από τις δύο θέσεις! Το ΔΣ είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει τη σύμβασή του, διότι αρνούνταν να παρέχει τις υπηρεσίες του κατά τις πρωινές ώρες, αλλά και διότι στα συρτάρια του γραφείου του βρέθηκαν συνταγές του φαρμάκου με την ουσία ναλτρεξόνη που  έδινε σε χρήστες ναρκωτικών ενώ απαγορεύεται, αλλά και βεβαιώσεις σε συλληφθέντες ότι παρακολουθούν το «στεγνό» πρόγραμμα του κέντρου, για δικαστική χρήση!
Αυτές οι βεβαιώσεις χρησιμοποιούνταν για να τύχουν επιεικούς μεταχείρισης οι συλληφθέντες, που δεν αποκλείεται να ήταν και έμποροι ναρκωτικών! Για το θέμα ο πρόεδρος της «Σχεδία» κ.Στέφανος Τζιμογιάννης ενημέρωσε τον ΟΚΑΝΑ, που μαζί με την Αρχή Διαφάνειας παρέπεμψαν την υπόθεση στον Εισαγγελέα. Παράλληλα μηνύσεις υπέβαλλαν οι κκ.Στέφ. Τζιμογιάννης, Ιωάννης Γιαννακάκης και Βασίλειος Ζήνδρος (όλοι τους στο ΔΣ) και πλέον αναμένεται από τη Δικαιοσύνη να φωτίσει όλες τις πλευρές της υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση είχε πρώτο εκδώσει καταγγελία το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 18 Φεβρουαρίου, κάνοντας λόγο για νοσηρή κατάσταση, χωρίς όμως ουδείς να ενδιαφερθεί!
Το περίεργο όμως είναι ότι ο δήμαρχος κ.Μωυσής Ελισάφ ζήτησε και εγγράφως από τον κ.Τζιμογιάννη και το ΔΣ να μην αντικαταστήσουν τον εμπλεκόμενο επιστημονικό υπεύθυνο, παρέχοντάς του πλήρη στήριξη, όπως και οι Μητροπολίτης και Περιφερειάρχης! Εξ αιτίας αυτών των πιέσεων υπέβαλλε την παραίτησή του ο κ.Τζιμογιάννης, που την ανακάλεσε με παρότρυνση του ΟΚΑΝΑ, αλλά παραιτήθηκαν ο γιατρός κ.Γιαννακάκης και η δικηγόρος κ.Μαρία Κατσαράκη, εκπρόσωποι του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου αντιστοίχως, ενώ αντικαταστάθηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ, εκτός από τον πρόεδρο προσωρινά, για να ανανεωθεί η σύμβαση του επιστημονικού υπεύθυνου, κατά την επιθυμία των κκ.Μαξίμου, Καχριμάνη, Ελισάφ!
Το πρωτοφανές σκάνδαλο ασφαλώς και θα έχει συνέχεια, αφού προκύπτουν νέα στοιχεία που θα ταρακουνήσουν το «σύστημα» και στο οποίο εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι από όσοι φάνηκαν μέχρι τώρα.Τα ερευνάμε και θα τα αποκαλύψουμε.