Διαρροή Facebook: Δείτε αν σας έκλεψαν τα στοιχεία σας


Στα χέρια χάκερ βρίσκονται τα δεδομένα περίπου 620.000 Ελλήνων χρηστών του Facebook μετά την τεράστια διαρροή δεδομένων που αφορά συνολικά πάνω από 533 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Όπως σημειώνεται στο hackread.com, όπου παρουσιάζεται αναλυτικά πόσοι είναι οι χρήστες των οποίων τα δεδομένα διέρρευσαν ανά χώρα, η διαρροή δεν αφορά κωδικούς πρόσβασης στον λογαριασμό του Facebook, αλλά, μεταξύ άλλων, αριθμοί τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσωπικά στοιχεία, όπως φύλο, εργασία, τόπο κατοικίας και εκπαίδευση.

Στη σελίδα αναφέρεται πως από την Ελλάδα έχουν διαρρεύσει δεδομένα από 617.722 χρήστες, ενώ συνολικά η διαρροή αφορά χρήστες σε 106 χώρες.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο με το Facebook, καθώς έχει προηγηθεί και το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, όταν χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως τα στοιχεία 87 εκατ. χρηστών με σκοπό το πολιτικό όφελος.

Όμως, είναι τουλάχιστον ειρωνικό ότι ανάμεσα στους 533 εκατ. χρήστες που είδαν τα προσωπικά τους στοιχεία αναρτημένα στο ίντερνετ είναι και ο ίδιος ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Το όνομα, η διεύθυνση, η οικογενειακή κατάσταση, η ημερομηνία γέννησης, το Facebook ID και το κινητό τηλέφωνο του ιδρυτή του γίγαντα των social media είναι ανάμεσα στα στοιχεία που έπεσαν στα χέρια των χάκερς.

Εάν θέλετε να διαπιστώσετε εάν και τα δικά σας στοιχεία είναι ανάμεσα σε αυτά που διέρρευσαν, μπορείτε να βάλετε το email σας στο haveibeenpwned.com.

Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μόνο για τα 2,5 εκατομμύρια λογαριασμούς από τα συνολικά 533 εκατομμύρια που εκτέθηκαν, έχουν διαρρεύσει οι διευθύνσεις του email.

Για αυτό και η HaveIBeenPwned εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει στους τρόπους αναζήτησης τα κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: moneyreview.gr



Πηγή