Αξιωματούχος EMA: Το εμβόλιο της AstraΖeneca σχετίζεται με περιστατικά θρομβώσεων


«Υπάρχει σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις», τόνισε ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα.

Ο Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε στην Il Messaggero ότι «κατά τη γνώμη μου μπορούμε να το πούμε τώρα, υπάρχει μια καθαρή σχέση με το εμβόλιο». Παρ όλα αυτά, ο ίδιος είπε ότι παραμένει ασαφές τι προκαλεί αυτή την αντίδραση.

Ο Καβαλιέρι τονίζει ότι «οι σχετικές εκτιμήσεις των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών δεν έχουν ολοκληρωθεί. Kατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα δοθούν γενικές οδηγίες, αλλά δύσκολα θα γίνει αναφορά σε όρια ηλικίας, όπως έκαναν κάποιες χώρες».

Ενώ προσθέτει: «οι νέες γυναίκες, οι οποίες εμφάνισαν, τις περισσότερες φορές, τις θρομβώσεις αυτές, δεν πλήττονται από τον κορωνοϊό με πολύ σοβαρό τρόπο. Άρα στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αξιολογήσουμε την σχέση κόστους-οφέλους.

Οι οδηγίες που αφορούν το σκεύασμα αυτό πρόκειται σίγουρα να επικαιροποιηθούν, με αναφορά στο ότι οι παρενέργειες, συνδέονται με το εμβόλιο. Θα υπογραμμιστεί με ξεκάθαρο τρόπο».

Το AFP σε tweet του αναφέρει: «Κορυφαίος αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ΕΜΑ, είπε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και των θρομβώσεων, αλλά η αιτία δεν είναι ξεκάθαρη».



Πηγή