Κυπαρισσία: Για έναν «φουσκωμένο» λογαριασμό η δολοφονία – Βίντεο ντοκουμέντο


Το σοκ παραμένει στην τοπική κοινωνία στην Κυπαρισσία μετά τη δολοφονία ενός 39χρονου από έναν ηλικιωμένο άνδρα 72 ετών, η οποία έγινε για έναν «φουσκωμένο» λογαριασμό.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς ένας άνθρωπος έφτασε στο σημείο να σκοτώσει έναν συνάνθρωπό του για έναν «φουσκωμένο» λογαριασμό καθώς φαίνεται πως ο δράστης δεν δεχόταν ότι ο λογαριασμός του ήταν χρεωμένος περισσότερο από όσο συνήθως.

Το φονικό έγινε στις 12 το μεσημέρι. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε πάει στο κατάστημα με είδη τεχνολογίας για να πληρώσει κάποιον λογαριασμό και φέρεται να λογομάχησε με τον 39χρονο που τον εξυπηρετούσε, με αντικείμενο το ποσό που έπρεπε να πληρώσει ο 72χρονος.

Ο 39χρονος

Στη συνέχεια ο δράστης έφυγε από το κατάστημα εκνευρισμένος και επέστρεψε μετά από μισή ώρα, κρατώντας στα χέρια του ένα περίστροφο.

Μπήκε πίσω από τον γκισέ που βρισκόταν ο 39χρονος και τον πυροβόλησε μία φορά στο στέρνο.

Ο 39χρονος, παντρεμένος πρόσφατα και με παιδί που απέκτησε πριν από έναν χρόνο, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να σωθεί.

Όπως τον περιέγραψε κάτοικος της περιοχής, επρόκειτο για έναν «ήσυχο, οικογενειάρχη, πολύ καλό επαγγελματία, πρόθυμο να μας εξυπηρετεί όλους».

Η απειλή που έγινε πράξη

Αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας ήταν δύο πελάτες αλλά και μια υπάλληλος του καταστήματος, η οποία δεν μπορεί να συνέλθει από τα όσα είδε να γίνονται μπροστά στα μάτια της.

Μάλιστα, ο 72χρονος συνταξιούχος λαχειοπώλης, φέρεται να είπε, αποχωρώντας εκνευρισμένος την πρώτη φορά από το μαγαζί: «Φεύγω και πάω να φέρω το όπλο μου». Ο ηλικιωμένος άνδρας έφυγε αλλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, δεν έδωσε σημασία στην απειλή.

Μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο ηλικιωμένος, κρατώντας το περίστροφο στο χέρι του, παραδόθηκε, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο MEGA, μίλησε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες της εν ψυχρώ δολοφονίας.

«Ήταν ένας ηλικιωμένος που ωρυόταν, θα τον περιέγραφα “σεληνιασμένο”. Έλεγε ότι ήθελε να πληρώσει τον λογαριασμό, αλλά ήταν πολλά τα λεφτά και ήθελε να κάνει διακοπή».

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, του ζήτησε να περάσει έξω γιατί υπήρχε κόσμος με τον ηλικιωμένο να ξεσπά στον κόσμο που περίμενε λέγοντας «μην πάτε μέσα, είναι κλέφτες και απατεώνες».



Πηγή