Μητσοτάκης: Ναι, λείπει ο Τσιόδρας από την ενημέρωση – Στοχοποιήθηκε χυδαία


Στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του STAR, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και γιατί αποσύρθηκε από τη δημοσιότητα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι συνομιλεί σχεδόν καθημερινά με τον Σωτήρη Τσιόδρα και πως η κυβέρνηση εκθέτει στην Επιτροπή βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και στοιχεία όπως το κόστος του κλειστού λιανεμπορίου.

«Με ρωτήσατε αν λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την ενημέρωση. Πιστεύω ότι λείπει αλλά ο ίδιος πήρε την απόφαση, την οποία σέβομαι απόλυτα, να συμβουλεύει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά χωρίς να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας. Αν θέλετε την άποψή μου, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία όταν είχε πολύ μεγάλη επικοινωνιακή έκθεση», συμπλήρωσε ενώ τόνισε πως η Επιτροπή δεν έχει κλείσει τον κύκλο της και δεν πρέπει να πάμε σε άλλο σχήμα.

«Όχι γιατί αυτή η Επιτροπή μάς οδήγησε μέχρι εδώ, με τις διαφωνίες, με τις καθυστερήσεις. Και με ρωτήσατε πριν τι θα έκανα διαφορετικά. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, ότι θεωρώ πως τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα δεν ήταν όσο καθαρό θα ήθελα. Και γι’ αυτό έχουμε ευθύνη και εμείς. Υπάρχει μια ευθύνη προφανώς και δική σας, των μέσων, γιατί φιλοξενείτε με πάρα πολύ μεγάλη άνεση πάρα πολλούς ειδικούς των οποίων οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα, υπάρχει μία ευθύνη και όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή γιατί άπαξ και η Επιτροπή παίρνει μία απόφαση πρέπει, νομίζω, όλοι να υπερασπίζονται αυτή την απόφαση και να μην μεταφέρουν την προσωπική τους άποψη, αλλά ναι, σίγουρα αυτό το οποίο θα έκανα διαφορετικά θα ήταν να προσπαθήσουμε να μην μπερδεύουμε…», απάντησε. Είπε μάλιστα πως θεωρεί πολύ χρήσιμο που κάποιοι μειοψήφησαν στην Επιτροπή για την λειτουργία των λυκείων αλλά θα ήταν χρήσιμο να μην βγουν στα κανάλια να εξηγήσουν γιατί μειοψήφησαν από την στιγμή που υπάρχει μια απόφαση της Επιτροπής.



Πηγή