Καιρός: Απριλιάτικο χιόνι σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (pics)


Νιφάδες χιονιού πέφτουν εδώ και λίγη ώρα στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, με το σκηνικό του καιρού να είναι χειμωνιάτικο, παρότι διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται σε περιοχές, όπως το Πανόραμα, το Ασβεστοχώρι, ο Χορτιάτης και ο Σοχός, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Στα «λευκά» ντύθηκαν επίσης ο Πολύγυρος και η Αρναία, στα ορεινά της Χαλκιδικής, ενώ χιόνια έπεσαν σε περιοχές με υψόμετρο στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς και Πέλλας.

Τα φαινόμενα πάντως, σύμφωνα με τους μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται να εξασθενίσουν έως το απόγευμα. 

Χιόνι έκπληξη σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Στα λευκά ντύθηκαν πολλά μέρη της δυτικής Μακεδονίας από την ελαφριά χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και σταμάτησε λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Πηγή: kozanimedia.gr

Το Απριλιάτικο χιόνι ήταν μια πραγματική έκπληξη για τους κατοίκους πολλών περιοχών. Χιόνισε κυρίως στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τη Φλώρινα και στα ορεινά της Καστοριάς, ενώ σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας δεν υπήρξαν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πηγή: kozanimedia.gr

Η θερμοκρασία σε πολλά μέρη της δυτικής Μακεδονίας είναι στους 0 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Βλάστη Κοζάνης το θερμόμετρο «άγγιξε» τους -3. Αυτήν την ώρα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι της Παρασκευής.



Πηγή