Έγκλημα στον Ερυθρό: Δικογραφία για τον ασθενή που αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα 76χρονου


Στη σύλληψη του ασθενή που φέρεται να ευθύνεται για την αφαίρεση του αναπνευστήρα 76χρονου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον θάνατο, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι αρχές ταυτοποίησαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο μηχάνημα του αναπνευστήρα από το οποίο αποσυνδέθηκε ο 76χρονος και προχώρησαν στη σύλληψή του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καθώς νοσεί από κορωνοϊό.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, με τον φερόμενο ως δράστη να ενοχλείται –σύμφωνα με πληροφορίες- από τον θόρυβο του αναπνευστήρα, γι’ αυτό και τον έβγαλε από την πρίζα ενώ μετατόπισε και την αναπνευστική μάσκα από το πρόσωπο του ηλικιωμένου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

H ανακοίνωση της Αστυνομία: «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο 62χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».



Πηγή