Folli Follie: Την παραπομπή της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλων 18 εισηγείται η εισαγγελέας


Πρόταση παραπομπής ενώπιον του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων, του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιου και της συζύγου του, καθώς και 18 συγκατηγορουμένων τους για την υπόθεση των ανακριβών οικονομικών στοιχείων που εμφάνιζε η Folli Follie έως τις αρχές του 2018, προκειμένου να έχει καλή χρηματιστηριακή εικόνα, υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου.

Με την ογκώδη πρότασή της που εκτείνεται σε 616 σελίδες ( αριθμός 1297/2021) η εισαγγελέας ζητά από τους δικαστές να παραπέμψουν τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη για πέντε συνολικά κακουργήματα, που αφορούν απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. Επιπλέον για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, προτείνει παραπομπή για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου πρέπει να παραπεμφθεί για τα κακουργήματα της απάτης, νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και χειραγώγησης της αγοράς.

 Η πρόταση της κ. Μιχαλοπούλου ζητά συνολικά την παραπομπή 21 από τους 31 κατηγορούμενους στην υπόθεση. Μεταξύ των προσώπων που εισηγείται να δικαστούν, είναι και τέσσερα καταζητούμενα πρόσωπα, στελέχη του ασιατικού σκέλους του ομίλου. Οι κατηγορούμενοι, μέλη του ΔΣ της εταιρείας, υπεύθυνοι στις οικονομικές υπηρεσίες και ‘Έλληνες και αλλοδαποί διοικούντες του ασιατικού σκέλους του ομίλου, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση πρέπει να δικαστούν για, ανά περίπτωση, αντίστοιχα αδικήματα με αυτά που αντιμετωπίζουν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Για οκτώ κατηγορούμενους, η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή τους, ενώ για δύο ζητά να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο πατέρας και ο υιός Κουτσολιούτσος συγκρότησαν “επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα”, από κοινού με τον οικονομικό επικεφαλής του ασιατικού σκέλους του ομίλου, με σκοπό την κατ’ εξακολούθηση τέλεση πλαστογραφίας και απάτης “υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ)”.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, σε αυτήν την δομή εντάχθηκαν εν συνεχεία ως μέλη, τόσο η Καίτη Κουτσολιούτσου, όσοι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Το επόμενο διάστημα η υπόθεση θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα κρίνει αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή