Εξαρθρώθηκαν 2 κυκλώματα ναρκωτικών – Εμπλέκονταν σε 750 περιπτώσεις διακίνησης


Η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε δυο κυκλώματα ναρκωκτικών, που φαίνεται πως δακινούσαν ποσότητες κοκαϊνης στην περιοχή της Καλλιθέας, του Ρέντη, το Παγκράτι και το Αιγάλεω.

Τα 8 μέλη (4 άνδρες και 4 γυναίκες) των δυο σπειρών συνελήφθησαν κατά την διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα.

Η δράση τους

Τα μέλη των δυο σπειρών χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που έχουν εκδοθεί σε μη υπαρκτά πρόσωπα και για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν σχεδόν αποκλειστικά διαδικτυακές εφαρμογές.

Στις επικοινωνίες τους απέφευγαν να χρησιμοποιούν τα ονόματα τους, προκειμένου να καταφέρουν να μην ταυτοποιηθούν.

Πριν από την πραγματοποίηση των αγοραπωλησιών προηγούνταν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πελάτη, προκειμένου να καθοριστεί ο χρόνος και το σημείο συνάντησης, καθώς και η επιθυμητή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 23,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 6,6 γραμμάρια κάνναβης, 16 ναρκωτικά δισκία, χρηματικό ποσό 23.411 ευρώ, 2 πιστόλια και 9 φυσίγγια, 3 ζυγαριές ακριβείας, 3 μαχαίρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και 3 αυτοκίνητα.

Συμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα περισσότερα μέλη είχαν συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.



Πηγή