Χόλιγουντ: Στη φυλακή ο ηθοποιός Ζάκ Έϊβερι – Απέσπασε από επενδυτές 190.000.000 ευρώ


Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ Ζακ Εϊβερι συνελήφθη με την κατηγορία της απάτης τύπου πυραμίδας, η οποία απέφερε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς περί τα 190.000.000 ευρώ.

Ο ηθοποιός των θρίλερ «You are not alone». «The devil below» και «Last moment of clarity», δεν είδε την καριέρα του να απογειώνεται όπως και φαίνεται και εκείνος τελικά το… «έριξε» στην παρανομία.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης του ηθοποιού, εκείνος ίδρυσε την εταιρία διανομής ταινιών και σειρών 1inMM Capital LLC και εκμεταλλεύτηκε τις γνωριμίες του για να πλησιάζει ζάμπλουτους επενδυτές.

Όταν τους έβρισκε, τους εξαπατούσε μιλώντας τους για ήδη υπάρχουσες συμφωνίες για τα δικαιώματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών σε μεγάλες εταιρείες όπως Netflix και HBO.

Μάλιστα για να τους πείθει, παρουσίαζε ψευδή e-mails που δήθεν πιστοποιούσαν τις συναλλαγές του.

Στη συνέχεια τους υποσχόταν πολλαπλάσια απόδοση των χρημάτων που θα επένδυαν, αν ο καθένας έφερνε έναν αριθμό νέων επενδυτών, οι οποίοι θα έβαζαν χρήματα στην εταιρία του.

Στους νέους επενδυτές έδινε την ίδια υπόσχεση και με αυτό τον τρόπο αύξησε με γεωμετρική πρόοδο τον αριθμό των επενδυτών που εξαπατούσε, εκτινάσσοντας τα κέρδη του στο εξωφρενικό ποσό των 190.000.000 ευρώ.

Το μέγεθος της απάτης του αποκαλύφθηκε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες από τον πράκτορα του FBI, Τζον Βεράστρο.



Πηγή